Mindful Method – nytt samarbete mellan Fitbit och Deepak Chopra
Hem NYHETERE-HÄLSA Mindful Method – nytt samarbete mellan Fitbit och Deepak Chopra

Mindful Method – nytt samarbete mellan Fitbit och Deepak Chopra

Publicerat av: Redaktionen

Fitbit samarbetar med den världsberömde experten inom mindfulness Deepak Chopra för att skapa mindfulnessövningar särskilt utvecklade för att hantera stress, sömn och förbättring av ditt välmående.

Mindful Method – nytt samarbete mellan Fitbit och Deepak Chopra

Deepak Chopra, pionjär i integrativ medicin och grundare av The Chopra Foundation

Fitbit har i samarbete med Deepak Chopra, pionjär i integrativ medicin och grundare av The Chopra Foundation, lanserat Fitbit Mindful Method.

Det är en exklusiv wellnesskollektion fylld med övningar som är skapade för och anpassade till medlemmar som har Fitbit Premium. Fitbits Mindful Method är designad för att hjälpa dig förbättra ditt välbefinnande som en viktig del av din hälsa.

Övningarna finns både i ljud- och videoformat, presenterade av Deepak Chopra själv, där teman som mindfulness, sömnhantering, mentalt välbefinnande och kopplingen mellan kropp och sinne behandlas. Den nya kollektionen bygger vidare på det som Fitbit redan erbjuder inom mindfulness och stresshantering. Genom att ge dig en helhetsbild av din hälsa blir det lättare att förstå hur varje del sitter ihop och påverkar ditt välmående.

Andelen vuxna i USA som upplevt påfrestningar på sin mentala hälsa från stress, ångest och nedstämdhet rapporterades vara allra högst under perioden mars till maj 2020. Över en tredjedel av människorna världen över rapporterar fysiska och psykiska symptom av stress. Om dessa går obehandlade över en längre tid så kan det leda till negativa hälsokonsekvenser som huvudvärk, ökad risk för hjärtsjukdom, övervikt och depression.

Genom att öva på mindfulness för att bättre hantera ditt känslomässiga välbefinnande så kan du bli av med stress, behandla sjukdomar som depression och ångest, förbättra din sömn och mycket mer. Att uppleva hur mindfulness påverkar din hälsa kan också hjälpa dig att aktivt förbättra den, genom att ta en paus från arbetet eller ta dig tid till att meditera.

– Samarbetet med Deepak Chopra är en självklar utveckling av vårt utbud inom mindfulness. Deepak Chopra såväl som Fitbit är engagerade i att ge människor den vägledning och det stöd som de behöver för att förbättra känslomässigt och fysiskt välmående. Detta är särskilt viktigt nu eftersom vi fortsätter att leva i stressiga och osäkra tider. Vi är stolta över att kunna erbjuda hans expertis som en inflytelserik och världsberömd ledare inom mindfulness, integrativ medicin och välmående till våra Premium-medlemmar. Detta är en fortsättning av vårt arbete för att göra alla i världen hälsosammare genom att se på hälsa och välmående utifrån ett helhetsperspektiv, säger James Park, medgrundare av Fitbit.

Från och med i dag kan du utföra mindfulnessövningar med Fitbits Mindful Method med Deepak Chopra. Du hittar dem under fliken Upptäck i Fitbits app. Där finns mer än 30 inspirerande övningar för Fitbit Premium-medlemmar på alla nivåer. Varje övning är cirka 20 minuter för att underlätta för alla att hinna med mindfulness under dagen.

Övningarna handlar om meditation, hur du hanterar dina känslor, nedvarvning för dagen, stresshantering och mycket mer. Kollektionen erbjuder flera olika sätt att öva på mindfulness. Oberoende om du har skärmtrötthet, hanterar jobb hemifrån samtidigt som du sköter barnens distansundervisning, tar hand om dina nära och käras hälsa eller om du bara behöver inspiration för egentid.

Kollektionen lanseras med tio olika ljud- och videoövningar, inklusive guidade meditationer, övningar för ökad sömnkvalitet och verktyg för att uppbringa glädje och optimism när du behöver det. Kollektionen kommer utökas under de kommande månaderna, med fler övningar som kommer inkludera:

  • Ett fokus på mindfulness för välmående, där man förklarar fördelarna med meditation, baserat på Deepak Chopras fyra pelare: sinne, kropp, känslor och själ.
  • Hur du inkluderar mindfulness genom dagen – från att få en god start på morgon, bli uppiggad under en stressig arbetsdag, ändra på ett dåligt humör till att förbereda för en god natts sömn.
  • Fördjupad vägledning för att använda mindfulness som ett verktyg för att utveckla medvetenhet, hantera stress och känslor samt förbättra koncentrationen.

– I mer än 30 år har jag studerat kropp och sinne som en enda fungerande enhet. Jag håller med Fitbit om att mindfulness och mentalt välmående är en viktig del av vår hälsa och att de olika delarna är sammankopplade och att de alla påverkar andra områden. Från sinnet och kroppens koppling till aktiviteter, till sömn, till näring och vidare. Som en Fitbit-användare sedan många år så är jag väldigt glad över att kunna dela min filosofi om mindfulness och mina övningar. Jag vill kunna hjälpa vem som helst över hela världen att komma igång med mindfulness och underhålla den. Övningarna gäller för alla, oavsett om du precis börjat eller om du utövat det i flera år. Meditation är en lärd och ibland skrämmande vana som är mest effektiv när den utövas kontinuerligt, likt en träningsrutin, säger Deepak Chopra, pionjär i integrativ medicin och grundare av The Chopra Foundation.
Fitbits Mindful Method med Deepak Chopra bygger vidare på det Fitbit redan erbjuder dig för att hantera din hälsa och ditt välmående på en och samma plats:

  • Alla Fitbit-användare har tillgång till mindfulnessfliken i Fitbit-appen för att hjälpa dig minska stress och fördjupa dina mindfulnessövningar. Det kan du göra genom att sätta mål för mindfulness varje vecka.
  • De flesta Fitbit-produkter kommer med Relax som är guidade andningsövningar. Det är personligt anpassade djupandningsövningar på handleden för att hjälpa dig att finna lugnet när stressen blir för intensiv.
  • Premium-medlemmar kan välja över 100 mindfulnessövningar från populära märken som Aaptiv, Aura, Breethe och Ten Percent Happier för att få hjälp med att hantera stress, öva på mindfulnesss, slappna av, förbättra kroppspositivitet eller varva ner innan läggdags. Premium-medlemmar får också fördjupade insikter och rekommendationer för att hjälpa dem hantera stress och en djupare analys av deras sömnpoäng för att se hur faktorer som stress påverkar sömnkvalitén.
  • Fitbit Sense™ var först bland smartklockorna att ha en sensor för elektrodermal aktivitet (EDA) för att hjälpa dig ha koll på hur din kropp svarar på stress. Ihop med Fitbit Premium får du även mer mindfulness-innehåll.

Med det nya innehållet i Fitbits Mindful Method ökar värdet av Fitbit Premium ännu mer. Med fler än en halv miljon medlemmar i över 40 länder så ökar Premium din Fitbit-upplevelse. Den hjälper dig att röra på dig mer, hantera stress, sova bättre och äta hälsosammare med guidade program, avancerade analyser, personliga insikter och de mest centrala hälsomätningarna, hundratals träningsövningar, motiverande spel, utmaningar och mer — allt på en och samma plats för att hjälpa dig nå ditt mål. Deepak Chopra kommer fortsätta dela med sig av sin expertis till Premium genom att ge rådgivning på nya program och verktyg som kommer till tjänsten.

Fitbit Premium är tillgängligt för 99 kr per månad eller 799 kr per år. En gratis 90-dagars testperiod är tillgänglig till användare som är nya eller återvändare till Premium. För mer information eller för att ansluta till Fitbit Premium, besök Fitbit-appen eller Fitbit.com.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>