Mobila Doktorn förvärvar hälso- sjukvårdsmottagning i Stockholm
Hem NYHETERE-HÄLSA Mobila Doktorn förvärvar hälso- sjukvårdsmottagning i Stockholm

Mobila Doktorn förvärvar hälso- sjukvårdsmottagning i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Mobila Doktorn, Sveriges största vårdgivare inom hembesök, fortsätter växa inom digifysisk vård genom förvärvet av hälso- och sjukvårdsmottagningen Vivitas i Stockholm.

Mobila Doktorn erbjuder läkarbesök i hemmet och hos företag med verksamhet i landets elva största städer.

Nu expanderar företaget med en fysisk klinik genom förvärvet av Mymedic AB som driver hälso- och sjukvårdsmottagningen Vivitas på Östermalm i Stockholm.

Vivitas, som grundades 2011, riktar sig till privatpersoner och företag som får tillgång till läkare, naprapater och psykoterapeuter både på mottagningen men även i uppsökande verksamhet på kundernas arbetsplatser.

”Det finns flera anledningar till förvärvet där den första är en tydlig trend mot digifysisk vård där Vivitas kompletterar vår befintliga verksamhet väldigt väl”, säger Emma Selfvén, vd på Mobila Doktorn. ”Dessutom vill allt fler företag stärka sitt varumärke mot arbetsmarknaden genom att erbjuda anställda en bra och modern sjukvårdsförsäkring, ett område där vi nu blir ännu starkare inom. Vi förstärker även våra möjligheter att hjälpa individer och företag genom psykoterapi och KBT-stöd. Kort sagt kan vi erbjuda allt som företag behöver stöd kring, från förebyggande hälsovård till sjukvård.”

Mymedic har avtal med ett flertal försäkringsbolag, vilket kommer öppna upp möjligheter för Mobila Doktorns kunder att få sina besök bekostade av sin privata sjukvårdsförsäkring eller via sin arbetsgivares sjukvårdsförsäkring. Dessutom kommer de tjänsteföretag i centrala Stockholm som är kunder hos Mymedic nu att kunna erbjuda anställda och deras familjer möjligheten till hembesök av Mobila Doktorns läkare.

Mobila Doktorn förvärvar hälso- sjukvårdsmottagning i Stockholm

Mymedic AB blir genom förvärvet ett helägt dotterbolag till Mobila Doktorns ägarbolag Docteum AB. Grundaren av Mymedic, Charlotte Gyllenram, kommer att fortsätta i verksamheten.

Förvärvet av Mymedic genomfördes i maj.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>