Natural Cycles visade upp vetenskapligt stöd för digitala preventivmedel
Hem LIVSSTIL Natural Cycles visade upp vetenskapligt stöd för digitala preventivmedel

Natural Cycles visade upp vetenskapligt stöd för digitala preventivmedel

Publicerat av: Redaktionen

Vid Svensk Förenings för Obstetrik & Gynekologi (SFOG) konferens i Uppsala den 27-30 augusti deltog Natural Cycles som sponsor, utställare och föreläsare.

Natural Cycles visade upp vetenskapligt stöd för digitala preventivmedel 2Natural Cycles redogjorde också för sitt forskningssamarbete med kvinnokliniken vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och Institutionen för kvinnors och barns hälsa vid Uppsala universitet.

Under kongressen arrangerade Natural Cycles ett symposium för att diskutera betydelsen att kunna välja olika preventivmedel och evidens kring användningen av preventivmedelsappar. Föreläsare var Kristina Gemzell-Danielsson, professor i obstetrik och gynekologi vid Karolinska Institutet och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset, leder symposiet vid sidan av talarna Ingrid Sääv, med.dr. och överläkare vid Norrtälje sjukhus och Helena Kopp-Kallner, Associate Professor i obstetrik och gynekologi vid Karolinska Institutet och överläkare vid Danderyds sjukhus.

Natural Cycles är djupt engagerade i forskning för att främja kvinnohälsa genom forskning och innovation, genom att ge alla kvinnor den kunskap de behöver för att ta kontroll över sin hälsa.

“Att Natural Cycles är intresserade av och bedriver forskning är mycket positivt. Vi ser hur många försäljare av medicintekniska produkter nöjer sig med ett minimum av säkerhetsdata och ofta mycket knappa effektivitetsdata innan de börjar sälja sina produkter. Natural Cycles fortsätter kontinuerligt att utvärdera sin produkt med hjälp av sin stora databas som är innebär stora möjligheter till forskning och utveckling för att både bli med barn och för att förhindra detta. Att resultaten presenteras i samband med kongresser och möten är positivt”, säger dr. Helena Kopp-Kallner.

Forskning som publicerats i referentgranskade vetenskapliga tidskrifter har visat att Natural Cycles app har en effektivitet på 93 procent vid typisk användning som digital preventivmetod. Effektivitetsdatan är baserad på resultaten från en prospektiv, klinisk observationsstudie i preventivmedelseffektivitet där 22 785 kvinnor har använt appen i genomsnitt 9,8 månader.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>