Nu öppnar anmälan till Nationella e-hälsodagen
Hem NYHETERE-HÄLSA Nu öppnar anmälan till Nationella e-hälsodagen

Nu öppnar anmälan till Nationella e-hälsodagen

Publicerat av: Redaktionen

Den 21 februari 2018 går Nationella e-hälsodagen av stapeln för tionde gången.

Nu öppnar anmälan till Nationella e-hälsodagen 2Med fokus på Vision e-hälsa 2025 bjuds deltagarna på en heldag fylld av inspiration och kunskap. Dagen samlar alla som tillsammans verkar på e-hälsoarenan inom kommuner och landsting, myndigheter, organisationer, företag samt universitet och högskolor.

Nationella e-hälsodagen inleds av socialminister Annika Strandhäll som poängterar vikten av e-hälsa och digitalisering som ett verktyg för att skapa bättre hälsa och ökad delaktighet.

– Digitaliseringen är nyckeln till att bygga en modern och personcentrerad vård och omsorg. Det handlar såväl om att göra vården och omsorgen bättre och mer tillgänglig för den enskilde som att ge personalen bättre förutsättningar för att göra ett bra jobb, säger socialminister Annika Strandhäll.

Programmet tar avstamp i Vision e-hälsa 2025 där målet är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter i syfte att underlätta för människor att uppnå en god och jämlik hälsa och välfärd.

– Nationella e-hälsodagen är viktig för att den samlar alla de aktörer som jobbar med det här – och det är bara tillsammans vi kan nå målet om att bli bäst i världen till 2025, säger Annika Strandhäll.

Under konferensen är tanken att aktörer inom styr- och samverkansorganisationen för Vision e-hälsa 2025 ska berätta om vägen framåt inom de tre insatsområdena; regelverk, standarder respektive enhetligare begreppsanvändning.

Utblick och spaning

Bland talarna märks Estlands generalsekreterare för e-tjänster och innovation Ain Aaviksoo, som ger en internationell utblick. Forskaren och entreprenören Ashkan Fardost, nominerad till utmärkelsen Årets talare, bjuder på en spaning över hur teknologi och digitalisering påverkar samhällen, verksamheter och mänskligt beteende.

Nationella e-hälsodagen genomförs av eHälsomyndigheten gemensamt med styr- och samverkansorganisationen för Vision e-hälsa 2025. I programrådet ingår utöver eHälsomyndigheten även Socialdepartementet, SKL, Socialstyrelsen, Myndigheten för delaktighet, Läkemedelsverket och Inera.

Arrangemanget äger rum på Waterfront Congress Centre i centrala Stockholm. Hela dagen filmas och streamas på eHälsomyndighetens webbplats så att alla intresserade kan ta del av programmet. Moderator är Gabriella Ahlström.

Anmälan öppnar den 14 november. För mer information och anmälan, besök https://www.ehalsomyndigheten.se/nationella-ehalsodagen/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>