Ny app får gravida och nyblivna mammor att träna rätt
Hem NYHETERE-HÄLSA Ny app får gravida och nyblivna mammor att träna rätt

Ny app får gravida och nyblivna mammor att träna rätt

Publicerat av: Redaktionen

På grund av rädsla och okunskap slutar många att träna under sin graviditet och har svårt att komma igång igen efteråt, trots att träning kan förbereda kroppen inför förlossningen och påskynda återhämtningen.

Ny app får gravida och nyblivna mammor att träna rätt 2För att hjälpa gravida och nyblivna mammor att träna rätt släpper Trygg-Hansa nu appen ”Gravid- och mammaträning” med en kunskapsplattform och filmade träningsprogram anpassade för hemmaträning.

– Vi ser att väldigt många blivande mammor efterfrågar stöd och kunskap om vilken typ av träning som är gynnsam under och efter graviditeten. Det finns en risk att man möter felaktigheter när man söker efter fakta på nätet, vilket gör att många gravida och nyblivna mammor tränar fel eller inte vågar träna alls. Med appen Gravid- och mammaträning reder vi ut frågetecknen och hjälper fler att hitta rätt nivå i sin träning, säger Alexandra Björnsson, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

I den nya appen instruerar Anna R. Landaeus, träningsexpert för gravida och nyblivna mammor, hur man enkelt kommer igång med eller fortsätter att träna under och efter graviditeten. Appen är inledningsvis tillgänglig för de som har eller har haft Trygg-Hansas gravidförsäkring och innehåller anpassade träningspass och program som enkelt kan utföras hemma.

– Jag brinner för kvinnors mentala och fysiska hälsa och är så stolt över att tillsammans med TryggHansa presentera en helt ny typ av tränings- och kunskapsplattform för gravida och nyblivna mammor. Vi fokuserar på helheten för gravida och nyblivna kvinnors välmående, där träning är en viktig del men där det också handlar om att hitta balansen mellan fysisk aktivitet och avslappning, säger Anna R. Landaeus, grundare av StrongerMama och träningsexpert för gravida och nyblivna mammor.

Utöver träningsprogrammen kan användarna ställa sina personliga frågor till Anna och få anpassade svar via funktionen ”Fråga Anna” samt fördjupa sig i gravid- och mammaträning genom kunskapshöjande artiklar, filmer och ljudfiler. Det handlar exempelvis om träning med bäckenrelaterad smärta, hur kroppen påverkas under graviditeten och hur hårt man kan träna.

– Forskning visar att rätt sorts styrketräning är bra för gravida och kan hjälpa till att förebygga skador.
Som försäkringsbolag finns vi inte bara där om något skulle hända, vi vill även arbeta skadeförebyggande tillsammans med våra kunder. Det gynnar såväl våra kunder som samhället i stort och oss som företag, säger Alexandra Björnsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>