VirtualLab och Direkttest lanserar produkter för självprovtagning som hjälper vårdgivare att säkerställa en bekväm och tillgänglig vård
Hem NYHETERE-HÄLSA Nya produkter för självprovtagning som hjälper vårdgivare att säkerställa en bekväm och tillgänglig vård

Nya produkter för självprovtagning som hjälper vårdgivare att säkerställa en bekväm och tillgänglig vård

Publicerat av: Redaktionen

VirtualLab och Direkttest, två bolag med fokus på lösningar för egenmonitorering, inleder ett samarbete om självprovtagning från det egna hemmet eller arbetsplatsen.

Samarbetet innebär att företagen erbjuder ett brett utbud av kapillära blodtester, svabbningsbaserade tester, urintester och avföringstester för en mångfald av kliniska applikationer.

Samarbetet kommer även att omfatta venösa blodtester vid assisterad provtagning.

– Vår samverkan med VirtualLab och deras produkter inom blodtestning ger oss en unik möjlighet att lansera en bred portfölj för självprovtagning på den nordiska marknaden. I kombination med våra tidigare etablerade produkter bidrar detta till att göra individen mer involverad i sin vård och avlastar vården, säger Fredrik Wernstedt, VD för Direkttest.

VirtualLabs och Direkttests produkter gör det bekvämt att testa sig hemma eller på arbetsplatsen. Testkit skickas direkt hem till den som blivit remitterad för provtagning. Analyserna genomförs på kliniskt ackrediterade laboratorier. Data överförs på ett säkert sätt och med samma krav som vid provtagning på vårdcentral. Uppföljning av provresultat sker sedan i dialog med patientens vårdgivare.

Den gemensamma ambitionen är att säkerställa enkelhet för patienten, ge vårdgivare snabb och överskådlig information samt minska resandet till provtagningsplatser. VirtualLabs och Direkttests produkter är anpassade för att nyttjas inom all digital vårdgivning och kan effektivt monitorera hälsostatus för olika grupper av användare i flera kroniska vårdflöden.

VirtualLab och Direkttest lanserar produkter för självprovtagning som hjälper vårdgivare att säkerställa en bekväm och tillgänglig vård

VD Fredrik Wernstedt Direkttest och VD Roger Mellin

Företagen ser även att självprovtagningslösningar kommer att spela en allt mer framträdande roll i traditionella vårdflöden, företagshälsovård och forskningsprojekt. – Vi är stolta över att tillsammans med Direkttesterbjuda en bred portfölj av tester där målet är tidig upptäckt av sjukdom och en helhetslösning för monitorering på distans för kroniska vårdgrupper. Våra företags olika produkter är enkla och bekväma för användarna, underlättar läkarnas arbete och effektiviserar vården, säger Roger Mellin, VD för VirtualLab.

De första gemensamma produkterna kommer att lanseras redan under september månad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>