Nytt företag i Science Park Skövde – Applikationskonsult inom medicinteknik

Micromedic AB, och dess moderbolag Ortomedic AS, är tillsammans en innovativ och kompetensdriven koncern som fokuserar på leverans av medicintekniska produkter till sjukvård och forskning inom Sverige och Norge.

Nytt företag i Science Park Skövde – Applikationskonsult inom medicinteknik 1Nu har de valt att etablera sig i Science Park Skövde.

Micromedic AB är idag exklusiv återförsäljare till mikroskoptillverkaren Leica Microsystems i Sverige. Dessa parter samarbetar tätt för att säkerställa att produkterna uppfyller behoven som efterfrågas i forskningens framkant. Bland annat levereras högteknologiska mikroskopsystem för att kunna avbilda sub-cellulära strukturer i levande organismer i 3D.

Kontoret i Skövde kommer att fokusera på att etablera en konsultverksamhet för att ge support och utveckla arbetsflöden kring dessa produkter.

-Då mycket av utvecklingen inom medicinteknik drivs av digitalisering ser vi fina möjligheter till lokalt samarbete i och med etableringen i Science Park Skövde, säger Mikael Ankler, Country Manager för Micromedic AB.

-Att ett medicinteknikbolag som skräddarsyr kundlösningar väljer oss för att skapa sin framtid är ett bra bevis på att Science Park Skövde och Skövde som region är en attraktiv plats. Vi hoppas att de ska trivas och växa i vår innovativa miljö, säger Kenneth Alfelt, etableringsansvarig vid Science Park Skövde AB.