Hem TEKNIK Nytt företag i Science Park Skövde – Applikationskonsult inom medicinteknik

Nytt företag i Science Park Skövde – Applikationskonsult inom medicinteknik

Publicerat av: Redaktionen

Micromedic AB, och dess moderbolag Ortomedic AS, är tillsammans en innovativ och kompetensdriven koncern som fokuserar på leverans av medicintekniska produkter till sjukvård och forskning inom Sverige och Norge.

Nytt företag i Science Park Skövde – Applikationskonsult inom medicinteknik 3Nu har de valt att etablera sig i Science Park Skövde.

Micromedic AB är idag exklusiv återförsäljare till mikroskoptillverkaren Leica Microsystems i Sverige. Dessa parter samarbetar tätt för att säkerställa att produkterna uppfyller behoven som efterfrågas i forskningens framkant. Bland annat levereras högteknologiska mikroskopsystem för att kunna avbilda sub-cellulära strukturer i levande organismer i 3D.

Kontoret i Skövde kommer att fokusera på att etablera en konsultverksamhet för att ge support och utveckla arbetsflöden kring dessa produkter.

-Då mycket av utvecklingen inom medicinteknik drivs av digitalisering ser vi fina möjligheter till lokalt samarbete i och med etableringen i Science Park Skövde, säger Mikael Ankler, Country Manager för Micromedic AB.

-Att ett medicinteknikbolag som skräddarsyr kundlösningar väljer oss för att skapa sin framtid är ett bra bevis på att Science Park Skövde och Skövde som region är en attraktiv plats. Vi hoppas att de ska trivas och växa i vår innovativa miljö, säger Kenneth Alfelt, etableringsansvarig vid Science Park Skövde AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>