En pålitlig partner för kvalificerad elektromekanisk produktion
Hem MEDICINTEKNIK Pålitlig partner för kvalificerad elektromekanisk produktion

Pålitlig partner för kvalificerad elektromekanisk produktion

Publicerat av: Redaktionen

Innokas Medical Oy är en av de ledande leverantörerna av medicinteknisk utrustning i Norden.

Företaget erbjuder service som täcker produkternas hela livscykel.

Nu utökar denna smidiga och flexibla expert sin verksamhet bortom medicintekniska produkter. Företaget erbjuder sina mångsidiga tjänster till alla företag som är i behov av högkvalitativ teknologi, hantering av myndigheternas regulatoriska krav och är en pålitlig totalleverantör.

I nästan 30 år har Innokas Medical Oy flexibelt och pålitligt betjänat startups, medelstora företag och globala aktörer på nyckelfärdig basis.  Innokas Medical Oy är ett finskt företag som sysselsätter ca två hundra personer och har fabriker i Kempele, nära Uleåborg, samt i Helsingfors och Tallinn. Majoriteten av företagets kunder kommer redan från Sverige och från de övriga nordiska länderna.

Tjänster som täcker produktens hela livscykel

– Vi skräddarsyr alltid våra tjänster efter kundens behov. Vårt omfattande servicekoncept täcker hela kedjan från design och regulatorisk kravhantering till produkttillverkning och underhållstjänster. Vi erbjuder även mjukvarutjänster för medicintekniska produkter, förklarar VD:n Janne Kostamo.

En pålitlig partner för kvalificerad elektromekanisk produktion

Janne Kostamo.

– Våra kunder får en expertpartner i alla skeden av sina produkters livscykel och kan därmed fokusera på sin egen kärnkompetens. Om kunden önskar, kan vi även agera som en ansvarig tillverkare. I sådana fall får kunden IPR-rättigheterna och äganderätten till produkten, men allt underhåll och drift sköts av oss, förklarar Kostamo.

Innokas Medicals största styrka ligger i dess omfattande expertis inom tillverkning och testning av högkvalitativa och komplicerade elektromekaniska apparater.

De mest komplexa produkterna vi tillverkar är supraledande hjärnscanners som vi framställer några stycken av per år.

Vid behov kan vi producera hundratusentals produkter i månaden, säger den operativa chefen Ari Paalijärvi.

Innokas Medicals kompetens är särskilt stark inom effektiv serieproduktion.

– Vi bedriver även produktion i projektformat av produkter som kostar flera hundra tusen euro, vilket kräver mycket högkvalitativ teknik och kunnande, säger Kostamo.

Professionellt inköpsteam

Innokas Medicals professionella inköpsteam har goda kontakter runt om i världen, så även under den rådande bristen på komponenter är vi övertygade om att kunna hitta konkurrenskraftiga och effektiva lösningar till våra nya kunder.

Editori Helsinki Oy 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>