Preactly och HealthGoing i samarbete för en modern och platsoberoende företagsfriskvård
Hem NYHETERIT-LÖSNING Preactly och HealthGoing i samarbete för en modern och platsoberoende företagsfriskvårdslösning

Preactly och HealthGoing i samarbete för en modern och platsoberoende företagsfriskvårdslösning

Publicerat av: Redaktionen

Nu släpper Preactly och HealthGoing i samarbete en modern helhetslösning för organisationer som vill satsa på hållbara medarbetare genom en friskvårdslösning med fokus på livsstilsfrågor.

Konceptet bygger på test, kunskap och personligt stöd med vetenskaplig grund.

 Friskvårdsbidrag har funnits länge och visst har det sina fördelar, men ur ett hälsoperspektiv är det tveksamt om det räcker.

Risken finns att det mest blir en löneförmån för de som ändå tränar, att det läggs pengar på gymkort som inte används och att de som mest skulle behöva en livsstilsförändring inte når dit.

Det menar Jeanette Köster från HR-tech-startupen Preactly.

Kunskap, insikter och stöd är vägen till förändring. Med Preactlys och HealthGoings koncept erbjuds inledningsvis pedagogiskt utformade livsstilstester, som ger varje anställd insikt över den egna situationen. På gruppnivå ges sedan en kunskapshöjande utbildning inom fysisk hälsa och livsstilsval. Avslutningsvis erbjuds varje anställd personligt stöd i form av individuell konsultation med en hälsorådgivare, något som kan förlängas om så önskas. Allt sker på distans och online, vilket möjliggör för organisationer med personal som jobbar hemifrån eller på olika orter att prioritera friskvårdsarbetet på ett engagerande och lustfyllt sätt.

Både Preactly och HealthGoing jobbar med metoder och innehåll baserat på vetenskaplig grund, där Preactly har sin nisch inom hälsa och arbetsliv, medan HealthGoing besitter spetskompetenser inom levnadsvanor, motivation och personlig utveckling. Båda företagen har uppmärksammats för sina innovativa lösningar och ser en styrka att nu tillsammans möta företag med sina respektive erfarenheter och lösningar. Konceptet har vuxit fram efter tidigare samarbeten mellan bolagen och utifrån erfarenheter från det senaste årets kunduppdrag.

Varför ska vi fokusera på livsstilsfrågor på jobbet?

Hur vi mår och presterar på jobbet beror inte bara hur vi har det på jobbet. Vår fysiska hälsa, våra återhämtningsmöjligheter utanför arbetet, levnadsvanor och livsstil har betydande kopplingar till hur bra vi mår och orkar prestera såväl privat som på arbetsplatsen, säger Felicia Provender på HealthGoing.

FPreactly och HealthGoing i samarbete för en modern och platsoberoende företagsfriskvårdör de som eftersträvar välmående och hållbara medarbetare, minskade sjukskrivningar och en högre andel personal som stannar längre i bolaget är friskvårdsarbete en viktig investering. Den årliga kostnaden för dålig hälsa i Europa är nästan 50 000 kr per person i arbetsför ålder.

Undersökningar visar att varje tiokrona investerad i friskvård ger tillbaka två och en halv gånger investeringen. Det finns alltså en anledning till att fler dras till företag som prioriterar friskvård och det finns en anledning till att dessa företag fortsätter satsa på investeringar i friskvård.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>