Pressinbjudan Forska!Sverige-dagen 28e november: AI som verktyg för hälsa – hur långt har vi kommit i Sverige och vilka möjligheter finns?
Hem EVENEMANG Pressinbjudan Forska!Sverige-dagen 28e november: AI som verktyg för hälsa – hur långt har vi kommit i Sverige och vilka möjligheter finns?

Pressinbjudan Forska!Sverige-dagen 28e november: AI som verktyg för hälsa – hur långt har vi kommit i Sverige och vilka möjligheter finns?

Publicerat av: Redaktionen

Hur kan Sverige bli ledande i att utveckla och använda AI för hälsa? Vad gör Danmark och Finland? Vad borde vi göra?

Pressinbjudan Forska!Sverige-dagen 28e november: AI som verktyg för hälsa – hur långt har vi kommit i Sverige och vilka möjligheter finns? 1

Bland talarna finns: Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Regeringens life science-samordnare Jenni Nordborg. Moderatorer: Göran Hägglund, f.d. Socialminister och Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare Forska!Sverige.

Mikael Damberg, Göran Hägglund, regeringens life science-samordnare Jenni Nordborg, riksdagspolitiker och ledande AI-forskare och läkare finns bland dem som diskuterar frågan på Forska!Sverige-dagen den 28e november.

Media inbjuds att närvara.

På Forska!Sverige-dagen samlas beslutsfattare från politik, akademi, näringsliv, sjukvård, professionsförbund, myndigheter och patientorganisationer för samtal om hur vi kan öka hälsa och välstånd i Sverige – i år med fokus på AI.

Årets Forska!Sverige-dag kommer att ge en inblick i hur långt vi har kommit med forskning och praktisk användning av AI i vården. Vi får en bild av både framgångar, möjligheter och utmaningar. Talare från Danmark och Finland kommer berätta om de stora satsningar som deras regeringar nu gör inom området.

En gedigen politikerpanel, under ledning av förre partiledaren och socialministern Göran Hägglund, kommer att diskutera vad som krävs för att Sverige framgångsrikt ska kunna utveckla och använda AI för hälsa.

Senare under kvällen delar stiftelsen Forska!Sverige ut årets politikerutmärkelse, forskarutmärkelse och hedersutmärkelse till betydelsefulla personer som har gjort stora insatser för den medicinska forskningen.

Deltagare i programmet kommer att finnas tillgängliga för intervjuer. Se kontakt nedan för att boka in tid.

Se hela programmet här.
Se deltagarlistan här.
Se information om Forska!Sveriges utmärkelser 2018 här.

Tidpunkt: onsdagen den 28e november, kl.13.00 – 17.00
Plats: Myntkabinettet, Stockholm

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>