Hem NYHETERE-HÄLSA Region Östergötland presenterar vårdlösningar som minskar vårdskulden för parkinsonpatienter

Region Östergötland presenterar vårdlösningar som minskar vårdskulden för parkinsonpatienter

Publicerat av: Redaktionen

På Nordens ledande eHälsomöte, Vitalis, presenterar Region Östergötland flera innovativa vårdlösningar, som trots en pågående pandemi har lyckats hålla nere vårdskulden för parkinsonpatienterna.

Region Östergötland presenterar vårdlösningar som minskar vårdskulden för parkinsonpatienter 3Dessa lösningar presenteras onsdag 26 augusti på den virtuella Vitalis-mässan.

Nil Dizdar Segrell, neurolog och docent på Universitetssjukhuset i Linköping inleder med att presentera hur de har lyckats verksamhetsutveckla parkinsonvården i Sydöstra sjukvårdsregionen med hjälp av modern teknik.

– Patienterna känner till våra historiskt långa väntetider, och eftersom de mår så pass dåligt vill de ju inte vänta en enda dag längre än nödvändigt. Vi har fått ner väntetiderna från flera månader till enstaka veckor, säger Nil Dizdar Segrell.

I den efterföljande paneldiskussionen med Nil Dizdar Segrell, Patrick Vigren, neurokirurg och verksamhetschef, Universitetssjukhuset i Linköping, Marie Morell (M) Oppositionsråd Region Östergötland och ordförande i SKRs sjukvårdsdelegation samt moderator Tobias Nilsson, biträdande Sjukhusdirektör, Västra Götalandsregionen, diskuteras hur digitala verktyg och innovativa vårdlösningar kan lösa framtidens hälsoutmaningar och redan idag överkomma den upparbetade vårdskulden.

– Just eftersom vi redan innan pandemin hade påbörjat det här arbetet, så är vår vårdskuld ganska liten på kliniken, säger Patrick Vigren.

– Det är precis denna väg vi vill gå: Nära vård, digitalisering, möta patienten där den är och verksamhetsutveckla och använda personalens kompetens. Och för att sprida dessa goda idéer behöver vi skapa strukturer för kunskapsspridning för digitala verktyg kommer att bli självklart för att överkomma den upparbetade vårdskuld som finns, säger Marie Morell.

Se seminarierna på Vitalis och chatta med Nil Dizdar Segrell:

Onsdag 26/8 kl 11.00: Att verksamhetsutveckla med hjälp av modern teknik – Parkinsonbehandling i Östergötland.

Nil Dizdar Segrell, neurolog och docent, Universitetssjukhuset i Linköping

Onsdag 26/8 kl 11.30: Paneldebatt kring att verksamhetsutveckla med hjälp av modern teknik – Parkinsonbehandling i Östergötland.

Moderator: Paneldeltagare: Nil Dizdar Segrell, neurolog och docent, Patrick Vigren, neurokirurg och verksamhetschef, Universitetssjukhuset i Linköping, Marie Morell (M) Oppositionsråd Region Östergötland och ordförande i SKRs sjukvårdsdelegation

Onsdag 26/8 kl 11.00-12.00: Nil Dizdar Segrell finns tillgänglig för frågor och intervjuer på Vitalis chat.

– Samarbetet med Region Östergötland och utvecklingen av dessa vårdlösningar har varit otroligt givande för alla parter. Med gemensamma krafter vill vi flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling – med människan som berörs i centrum och som en del av lösningen, säger Mia Tillgren Moreau, ansvarig för samhällskontakter på AbbVie.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>