Hem NYHETER Samverkanskonferens mellan Halland och Skåne med fokus på digitalisering

Samverkanskonferens mellan Halland och Skåne med fokus på digitalisering

Publicerat av: Redaktionen

I både Halland och Skåne pågår det projekt som arbetar för att höja den digitala kompetensen/litteraciteten bland medarbetare inom vård och omsorg.

Samverkanskonferens mellan Halland och Skåne med fokus på digitalisering 3Nu sluter projekten samman för en samverkanskonferens på temat ”är digitalisering svaret?”.

De två ESF-finansierade projekten Digga Halland och DigiLitt.kom arbetar för att höja den digitala kompetensen/litteraciteten bland medarbetare inom vård och omsorg. Syftet är att öka förutsättningarna att möta den digitala utvecklingen.

Jessica Arvidsson, regional projektledare för DigiLitt.kom, menar att konferenser likt denna är bra tillfälle för medarbetare från olika kommuner att träffas.

– När vi insåg att det fanns två ESF-finansierade projekt som är så närliggande varandra såväl tematiskt som geografiskt tänkte vi att vi måste ta tillfället i akt och arrangera något tillsammans. Konferensen ser vi som ett bra tillfälle att föra samman människor från olika kommuner och låta oss gemensamt reflektera över de viktiga frågeställningar som väcks i samband med den ökade digitaliseringen av vård och omsorg.

Konferensen kommer att utgå från frågeställningen ”är digitalisering svaret?”. Sakkunniga från olika områden kommer att svara på frågan utifrån deras expertis eller perspektiv. De flesta är redan överens om att svaret på frågan är ja, ändå är det viktigt att kritiskt reflektera över vad som bör digitaliseras, menar Jessica Arvidsson och Lena German Millberg, projektledare för Digga Halland.

– Det är viktigt att ta till vara på digitaliseringens möjligheter, men det är inte alltid den bästa lösningen. Att lyssna på vad patienter/brukare och kunder har för förutsättningar att använda tekniken, är en avgörande faktor som vi måste ta hänsyn till, när vi ställer oss frågan om digitalisering är svaret. Med våra projekt vill vi öka den digitala kompetensen hos medarbetarna på olika vis, där det inte bara handlar om att lära sig hantera digital teknik, utan även reflektera kring utvecklingen med målgruppen i fokus, säger Lena.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>