Sectra och Australiens största offentliga vårdgivare i förhandlingar om en omfattande helhetslösning för medicinsk bildhantering
Hem NYHETER Sectra och Australiens största offentliga vårdgivare i förhandlingar om en omfattande helhetslösning för medicinsk bildhantering

Sectra och Australiens största offentliga vårdgivare i förhandlingar om en omfattande helhetslösning för medicinsk bildhantering

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) har ingått ett så kallat ”Proof of Concept”-avtal med NSW Health i Australien.

Sectra och Australiens största offentliga vårdgivare i förhandlingar om en omfattande helhetslösning för medicinsk bildhantering 2Avtalet är den första fasen i förhandlingar med NSW Health, som har utsett Sectra till föredragen leverantör i upphandlingen av en helhetslösning för medicinsk bildhantering till delstaten New South Wales. Målet är att förse elva vårdorganisationer (tio lokala vårddistrikt och NSW Patologi) med en sammanhållen infrastruktur för medicinsk bildhantering och möjliggöra ökad effektivitet genom att underlätta åtkomst och samverkan kring bilder och information mellan medicinska avdelningar och sjukhus. Proof of Concept, eller konceptbevis, innebär att Sectra ska visa att de lösningarna som ingår i anbudet fungerar i kundens miljö.

NSW Health har tydligt uttalat behovet av en IT-lösning för medicinska bilder (PACS) och radiologiinformation (RIS), samt en gemensam plattform för samverkan kring bilder och information mellan de lokala vårddistrikten i New South Wales.

Sjukhusen som ingår i upphandlingen hanterar sammanlagt cirka tre miljoner bildbaserade undersökningar per år. En konsoliderad lösning kommer att bidra till NSW Healths mål att tillhandahålla världsledande integrerad vård.

– Vi bekräftar tilldelningsbeslutet som innebär att vi har valt att förhandla kontrakt med Sectra för en PACS/RIS-lösning till tio lokala vårddistrikt och ett specialistvårdsnätverk inom NSW Health. Lösningen har valts ut av läkare, specialister inom området radiologi och IKT-experter för att säkerställa att den bästa tillgängliga lösningen kommer att levereras och hjälpa vår mycket skickliga personal att tillhandahålla utmärkt patientvård. Vi förväntar oss även att lösningen signifikant kommer att förbättra kapaciteten för svarsrapportering, bokningar och säker delning av bilder inom hela vårdorganisationen, säger Dr Zoran Bolevich, Chief Executive eHealth NSW och Chief Information Officer för NSW Health.

Under förutsättning att fasen Proof of Concept slutförs framgångsrikt är NSW Healths avsikt att ingå ett tioårigt kontrakt med Sectra om införande och support av en PACS/RIS-lösning för tio lokala vårddistrikt inom NSW Health och NSW Patologi. I det potentiella kontraktet ingår omfattande lösningar från underleverantörer till Sectra. Huvudkontraktet är även beroende av att partnerna blir överens i en slutförhandling av avtalsvillkoren.

Sectras helhetslösning för medicinska bilder

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en enhetlig strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar patientvården samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna; radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett smidigt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Hantera, få tillgång till, lagra, dela och samverka kring multimedia genom hela verksamheten samt med aktörer utanför. Läs mer och om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” för femte året i USA och för fjärde året globalt på www.sectra.se/medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>