Sectra tecknar flerårigt avtal – NLL beställer IT-tjänst för hantering av medicinska bilder och patientinformation
Hem NYHETERIT-LÖSNING Sectra tecknar flerårigt avtal – NLL beställer IT-tjänst för hantering av medicinska bilder och patientinformation

Sectra tecknar flerårigt avtal – NLL beställer IT-tjänst för hantering av medicinska bilder och patientinformation

Publicerat av: Redaktionen

Sectra har tecknat ett flerårigt avtal med Norrbottens Läns Landsting NLL köper Sectras system för hantering av röntgenbilder och patientinformation som en landstingsintern molntjänst. Genom avtalet tar Sectra ett helhetsansvar för teknik, förvaltning och service av landstingets radiologiska IT-system. NLL får därmed ökat utrymme att fokusera på sin kärnverksamhet – att erbjuda snabb och effektiv vård.  Ordervärdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor.  

I Norrbottens Läns Landsting ingår sjukhusen i Sunderby, Gällivare, Piteå, Kalix och Kiruna samt ett antal vårdcentraler som tillsammans ansvar för vården av länets cirka 250 000 invånare. Totalt utför landstinget cirka 200 000 röntgenundersökningar varje år. NLL använder sedan tidigare Sectras system för hantering av patientinformation.Sectra

– Med ett nytt sammanslaget radiologiskt bildsystem får vi nya funktioner och smidigare hantering av undersökningar och tillhörande bilder, vilket medför snabbare och noggrannare redovisning av diagnostiska iakttagelser. Speciellt gäller detta för våra cancerpatienter där vi ser ett ökat behov av samarbete och snabbare informationsutbyte, säger Maria Bergkvist, Länschef vid Bild och funktionsmedicin inom division Länssjukvård.

Sectra levererar IT-systemet som en sammanhållen molntjänst med höga krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet.

– Vi ser en ökad efterfrågan från våra kunder på att köpa IT-lösningar som så kallade molntjänster då detta innebär stora kostnads- och driftsfördelar för både kunder och leverantörer, säger Magnus Sjöberg, säljansvarig för Sectras verksamhet i Skandinavien.

Fokus på cancervård

De flesta patienter genomgår en röntgenundersökning som ett led i diagnos och behandling av sin sjukdom eller skada. Det innebär att möjligheten att enkelt och effektivt hantera röntgenbilder, och kommunicera dessa till personal på andra vårdenheter, har stor betydelse för kvaliteten på den vård som ges till patienterna.

För att vårdgivare ska kunna ge en bättre, snabbare och mer patientcentrerad vård erbjuder Sectra system och tjänster för sammanhållen hantering och lagring av alla typer av medicinska bilder. I första hand för stora bilddiagnostiska enheter såsom radiologi, mammografi och patologi men även inom andra avdelningar där medicinskt bildmaterial används. Medicinska bilder för cancerdiagnostik går som en röd tråd genom Sectras erbjudande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>