Sectras förmåga att öka effektiveten inom bildhantering ger ny kontrakt med vårdgivare i Belgien
Hem TEKNIK Sectras förmåga att öka effektiveten inom bildhantering ger ny kontrakt med vårdgivare i Belgien

Sectras förmåga att öka effektiveten inom bildhantering ger ny kontrakt med vårdgivare i Belgien

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) och AZ Sint-Maria Halle i Belgien har tecknat avtal för Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering, så kallad enterprise imaging.

AZ Sint-Maria Halle kommer att använda Sectras VNA och modulerna för mammografi och radiologi, inklusive mätverktyg för MSK-radiologi.

Det innebär att arbetsflödena för radiologi förbättras vilket leder till kortare ledtider för patienterna.

– Vi letade efter en leverantör som vi kan fortsätta växa med för att gemensamt kunna möta framtida behov liksom en lösning som kan ge våra vårdteam de verktyg och information de behöver i en och samma applikation. Vi kommer nu exempelvis kunna utföra flerspråkig svarsskrivning på bland annat holländska och franska vilket effektiviserar granskningen. Vi ser fram emot att arbeta med Sectra för att uppnå våra mål och kunna ge bästa möjliga vård, säger Dr. Peters, chef för patologiavdelningen på AZ Sint-Maria Halle.

Sectras förmåga att öka effektiveten inom bildhantering ger ny kontrakt med vårdgivare i BelgienRadiologerna har nu möjlighet att både granska och skriva svar direkt i Sectras lösning, såväl från sjukhuset som på distans.

De kommer även att kunna skriva strukturerade rapporter i direkt anslutning till bilderna utan att behöva hoppa mellan olika system.

För att ge vårdteamet en komplett patientöversikt kommer lösningen även integreras tätt med kringliggande IT-system, exempelvis deras vårdinformationssystem, KWS Nexuzhealth.

AZ Sint-Maria Halle ligger strax utanför Bryssel och är en del av ett regionalt kliniskt nätverk i Belgien. Sectras lösning kommer hantera cirka 125 000 undersökningar och kontraktet tecknades i januari 2022.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” nio år i rad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>