Sjukhus i London investerar i Sectras IT‑tjänst för hantering av medicinska bilder
Hem NYHETERIT-LÖSNING Sjukhus i London investerar i Sectras IT‑tjänst för hantering av medicinska bilder

Sjukhus i London investerar i Sectras IT‑tjänst för hantering av medicinska bilder

Publicerat av: Redaktionen

Sectra har tecknat ett tioårigt avtal med den stora brittiska vårdleverantören Guy’s and St. Thomas’ NHS Foundation Trust.

 

Avtalet omfattar Sectras IT-tjänst för hantering och lagring av en mängd olika typer av medicinska bilder, inklusive röntgen- och mammografibilder (PACS). De sjukhus och kliniker som drivs av Guy’s and St. Thomas’ kommer med Sectras tjänst att kunna dela medicinska bilder och information snabbt och effektivt mellan personal från olika vårdenheter och därmed uppnå förbättrad vårdkvalitet.sectra

Guy’s and St. Thomas’ driver bland annat två universitetssjukhus, ett barnsjukhus och ett stort antal mindre kliniker i London. IT-systemet för hantering och arkivering av medicinska bilder levereras som en privat, molnbaserad vårdtjänst där Sectra tar ett helhetsansvar för teknik, förvaltning och underhåll. Detta ger Guy’s and St. Thomas’ en stabil, skalbar och säker lösning som möjliggör stora kostnads- och driftsfördelar.

Lösningen från Sectra gör det enkelt för sjukhusen att dela patientinformation och röntgenbilder – inte bara internt, utan också med andra sjukhus i London som använder sig av Sectras system. Även i de fall Guy’s and St. Thomas’ samarbetar med sjukhus som använder IT-system från andra leverantörer kan de med Sectras tjänst dela bilder och patientinformation effektivt och säkert. På så sätt elimineras alla manuella förfrågningar och överföringar som görs idag.

Andra vårdgivare i Londonregionen som använder Sectras system inkluderar King’s College Hospital NHS Foundation Trust, Lewisham and Greenwich NHS Trust, Barts Health NHS Trust, Barking, Havering and Redbridge University Hospitals NHS Trust, Whittington Hospital NHS Trust, London North West Healthcare NHS Trust och Kingston Hospital NHS Foundation Trust.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>