Svenska Sunwell har levererat till äldreboenden i Kanada
Hem ÄLDREOMSORG Svenska Sunwell har levererat till äldrevården i Kanada

Svenska Sunwell har levererat till äldrevården i Kanada

Publicerat av: Redaktionen

Koncept med solsimulator och solterapi från Sunwell blev en stor framgång på hundratals kommunala och privata äldreboenden och vårdhem både i Sverige och utomlands. I Kanada, som också lider av brist på solljus under långa mörka vintrar uppskattas den artificiella solen av både äldre och personalen inom äldreomsorgen.

Sunwell har samarbete med mer än trettio äldreboenden över hela Kanada. Vår nyaste kund är Le Groupe Patrimoine – ett företag som har specialiserat sig på förvaltning av äldreboenden sedan 1996 (www.groupepatrimoine.ca) . Det första solsystemet installerades i 2019 i spaområdet på boendet Le Jules Verne i Quebec, i samarbetet med byggföretaget Constrobourg (www.constrobourg.com).

Svenska Sunwell har levererat till äldreboenden i Kanada

Sunwell levererar solsystem för solterapi och hälsa till äldreboenden i Kanada som en integrerad del av spaområden. Foto: Sunwell

Constrobourg, en byggentreprenör i Quebec, fungerar som projektledare för att hjälpa kunder att bygga sina projekt. I projektet på Le Jules Verne var Constrobourg också involverad som investerare. Ett solsystem efterfrågades av Groupe Patrimoine, utan att veta vilken typ eller modell av solenhet. Cristobal Romero, projektledare på Constrobourg säger:

– Jag började söka över hela internet efter en sådan produkt. Så småningom hittade jag solenheter installerade på ett annat äldreboende i Montreal. Föreståndare där berättade om produktens märke, och därefter kontaktade jag Sunwell i Sverige. De hjälpte med att bestämma en lämplig lösning för mitt projekt som jag presenterade för Groupe Patrimoine. Lösningen godkändes för spaavdelningen på Le Jules Verne och eftersom SUnwell redan följde kanadensiskt regelverk kunde solsystemet installeras direkt.

Två år senare, sommaren 2021, öppnade Groupe Patrimoines sitt nyaste äldreboende Le Marc-Aurèle i Lebourgneuf, Quebec. Även här beslutade företaget att investera i ett solsystem från Sunwell för spaavdelningen som installerades i samarbete med Constrobourg.

Le Groupe Patrimoine erbjuder pensionärer en tillmötesgående och uppmärksam service samt en trygg och kvalitativ livsmiljö. Gemensamma områden och aktiviteter ger möjlighet till ett brett socialt nätverk och stor livskvalité. I spaavdelningen med pool och solsimulator erbjuds pensionärerna bl.a. energigivande Sunwell-solterapi med alla hälsofördelar för både kropp och själ.

– Solljusterapi har både en lugnande och stimulerande effekt. Många äldre bär sorg när de har förlorat nära och kära. I ett fint solrum kan de koppla av, vilket gör det lättare att prata, tänka och ventilera alla bekymmer och andra känslor. Äldre personer med demens blir enklare att aktivera och lugna ner med hjälp av lugnande varmt solljus. På vissa äldreboenden har den avslappnande effekten av solterapi bland annat inneburit minskad konsumtion av lugnande läkemedel, säger Mirka Storm, Marknads- och Försäljningsansvarig för Sunwell.

Mirka Storm fortsätter: – Många äldreboenden upptäcker att solrum inte bara ökar de äldres välbefinnande, utan också skapar en bättre miljö för personalen. Det finns även studier som påvisar minskad sjukfrånvaro bland anställda tack vare det hälsofrämjande solljuset från Sunwell.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>