Synartro får patent godkänt i Europa
Hem NYHETERE-HÄLSA Synartro får patent godkänt

Synartro får patent godkänt

Publicerat av: Redaktionen

Synartros patentansökan avseende bolagets plattform för läkemedelsadministration har beviljats av den europeiska patentmyndigheten (EPO).

Med patentet stärker bolaget sin position för kandidaten SYN321 som utvecklas för behandling av knäartros.

Patentet skyddar även vidareutveckling inom andra områden och indikationer baserat på plattformen.

Patentet (EP3226905) innefattar bolagets mekanism för att binda samman hyaluronsyra med en annan aktiv substans samt metoden för att tillverka bindningsmekanismen. Med patentet får Synartro exklusivitet i Europa till och med år 2035 med möjlighet till fem års förlängning. Synartro har sedan tidigare ett godkänt patent för SYN321 i USA.

Synartro har även mottagit notifiering om kommande beviljande av motsvarande patent i Kanada. Beviljandet förväntas ske under det andra kvartalet 2022.

Synartro får patent godkänt i Europa”Att Synartros kandidat SYN321 nu även har beviljats patent i Europa stärker vår position globalt. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vår plattform och med patent i Nordamerika och Europa har vi en stark grund att stå på,” säger Mia Brundin, VD för Synartro.

SYN321 är en lokal injektionsbehandling som använder den patenterade bindningsmekanismen för att kombinera de kända substanserna diklofenak och hyaluronsyra, vilket förväntas ge fördelar i form av mer varaktig smärtlindring och optimerad biverkningsprofil.

Nordamerika och Europa är de största marknaderna för artrosläkemedel och Synartros primära fokus. Sammanlagt uppgick försäljningen av artrosläkemedel globalt till 7,3 miljarder dollar under 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>