Ta kontroll över din hälsa – låt smarta sportklockan visa vägen
Hem LIVSSTIL Ta kontroll över din hälsa – låt den smarta sportklockan visa vägen

Ta kontroll över din hälsa – låt den smarta sportklockan visa vägen

Publicerat av: Redaktionen

En smart sportklocka är ett utmärkt hjälpmedel för dig som vill veta mer om din hälsa då den ger dig information om allt från puls och vila till position och hastighet.

Allt för att uppmuntra till en mer hälsosam livsstil – så att du kan bli ditt bästa jag.

Smarta sportklockor och de appar som finns tillgängliga kan med andra ord hjälpa dig att bygga din personliga hälsodatabas. En digital bild över hur du tränar, vilar, återhämtar dig och mår. Huawei har avancerade mätningsmetoder och appar och med hjälp av dessa verktyg kan användare skapa vetenskapligt baserade träningsplaner.

Ta kontroll över din hälsa – låt smarta sportklockan visa vägenHåll koll på ditt välmående – Livet kan ofta vara fyllt av stress, därför är det bra att kunna mäta hur man mår och göra aktiva val för sitt välmående. Med hjälp av dagens moderna sportklockor har detta blivit enklare. Huawei Watch GT 3 som är kompatibel med både iOS och Android, har stöd för den senaste pulsmätningstekniken, som gör det möjligt att med ännu större precision mäta både hjärtfrekvens och syresättning av blodet. Det gör att användaren kan följa sina värden under hela dygnet.

Klockans design är inte bara tänkt att vara estetiskt tilltalande, den har även utformats för att minska störningar med syfte att förbättra kvaliteten på pulsmätningen. Du kan också aktivt använda klockan för att ställa in påminnelser för det som just du behöver, exempelvis ta en promenad eller bensträckare, få frisk luft eller bara ta en paus.

Mät dina aktiviteter – Att röra på sig är viktigt för att må bättre och målet för många är att leva mer hälsosamt. Genom att sätta upp olika mål kan du se framstegen vilket hjälper de allra flesta att hålla motivationen uppe. Med hjälp av Huawei Watch GT3 kan du skapa anpassade planer med personliga träningsmål och få koll på utvecklingen direkt i klockan. Dessutom kan den ge röstpåminnelser om mål och status samt återkoppling om framsteg. En aktivitet passar inte alla och därför finns över 100 olika träningslägen, inklusive 18 professionella, för att användare ska kunna utöva de aktiviteter som passar dem. Dessutom kan de som gillar att träna utomhus använda sportklockans inbyggda GPS-positionering med två frekvenser som ger en mer precis platsangivelse. För att kunna dra nytta av alla funktioner som klockan erbjuder krävs ett kraftfullt batteri. Watch GT 3 på 46 mm erbjuder en batteritid på upp till 14 dagar medan Watch GT 3 på 42 mm erbjuder en batteritid på upp till 7 dagar vid normal användning.

Tänk på din återhämtning – Vid träning är det viktigt att återhämta sig mellan passen för att orka nå sina träningsmål. Kroppen måste få vila för att träningen ska ge önskat resultat och där kan Huawei Watch GT 3, med funktioner som bland annat mäter både sömn och återhämtning, vara till stor hjälp. Klockan har en stor bredd av värden den kan mäta vilket gör det enkelt för användaren att skapa en helhetsbild över hur kroppen mår. Den kan hjälpa till att ge tips och råd utifrån alla data och fakta som den laddas med. Exempelvis kan du ställa in påminnelser för att varva ner någon timme före sovdags, något som är ytterst viktigt för att förbättra din sömnkvalitet och därmed din träning.

Viktigt att tänka på – Att en smart sportklocka aldrig kan ersätta en verklig vårdkontakt vid symptom som kan tyda på sjukdom.

Pris och tillgänglighet
Huawei Watch GT 3-serien finns i butik nu. Det rekommenderade cirkapriset är SEK 2 990 inklusive moms för Watch GT 3 42 mm och 46 mm med läderarmband och svart armband. Det rekommenderade cirkapriset för Watch GT 3 42 mm och 46 mm i rostfritt stål och guldfärgat milanesiskt armband är SEK 3 490.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>