The Next Book Report: Mental hälsa, prepping och sleep stories trendar i böckernas värld
Hem LIVSSTIL The Next Book Report: Mental hälsa, prepping och sleep stories trendar i böckernas värld får dig att somna snabbare

The Next Book Report: Mental hälsa, prepping och sleep stories trendar i böckernas värld får dig att somna snabbare

Publicerat av: Redaktionen

Boktjänsten Nextory analyserar löpande spännande data från sin användare och har nu för första gången sammanställt “The Next Book Report”.

En nordisk trend- och insiktsrapport som kartlägger unik data från läsare och lyssnare i Nextory-appen under årets första kvartal.

Det första kvartalet 2022 i böckernas värld har präglats av ett fokus på mental hälsa, prepping inför krissituationer, samt historier som får dig att somna snabbare. Det visar Nextorys kartläggning i den nya trendrapporten “The Next Book Report”, som också är fylld med insikter och data från Nextorys nordiska marknader; Sverige, Finland, Norge och Danmark.

The Next Book Report: Mental hälsa, prepping och sleep stories trendar i böckernas värld– Det är fantastiskt att vi har tillgång till all den här informationen för att kunna se vad som faktiskt engagerar läsare och lyssnare. Konsumtionen av populärkultur, och framför allt böcker, reflekterar verkligen den värld vi lever i. Nextorys vision är att få fler att läsa mer och berika människors liv med bra historier. Det glädjer oss därför att våra användare vänder sig till böckerna både för att få kunskap och för att fly verkligheten en stund, säger Gustaf Sköld, COO på Nextory.

Yoga och meditation

Under årets första kvartal har sökningar på meditation, yoga och mindfulness ökat kraftigt i Nextory- appen. Sökningar efter böcker om yoga har exempelvis ökat med hela 43 procent.

Prepping inför krissituationer

Intresset för apokalyptisk fiktion har ökat markant och sökningarna på ordet “prepping” har ökat med hela 200 procent jämfört med föregående kvartal 2021.

Somna med ljudböcker

25 procent av alla lyssnare på Nextory använder nu sömnfunktionen i appen dagligen, och intresset för så kallade “sleep stories” har ökat kraftigt under det senaste året.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>