Toleranzia genomför framgångsrikt möte med läkemedelsverket
Hem TEKNIK Toleranzia genomför framgångsrikt möte med läkemedelsverket

Toleranzia genomför framgångsrikt möte med läkemedelsverket

Publicerat av: Redaktionen

Toleranzia AB (”Toleranzia” eller ”Bolaget”) har framgångsrikt genomfört ett vetenskapligt rådgivningsmöte med läkemedelsverket om de prekliniska och kliniska planerna för läkemedelskandidaten TOL2.

I slutet av maj avhölls ett vetenskapligt möte med det svenska läkemedelsverket under vilket Toleranzia i detalj beskrev sina planer kring framtagning av läkemedelskandidaten TOL2 och genomförandet av de inledande kliniska studierna i patienter med myastenia gravis.

Under mötet fick Bolaget ett brett stöd för planerna och dessutom tillförde läkemedelsverket viktiga detaljsynpunkter framförallt gällande karaktäriseringen av läkemedelssubstansen TOL2 och kring designen av den inledande kliniska fas I/IIa studien.

VD Charlotte Fribert kommenterar:

Toleranzia genomför framgångsrikt möte med läkemedelsverket– I samband med att vi nu erhållit skriftlig feedback från läkemedelsverket avseende det vetenskapliga rådgivningsmötet kan vi glädjande konstatera att den omfattande planering för utvecklingen av TOL2, vår läkemedelskandidat för behandling av patienter med den autoimmuna orphan-sjukdomen myastenia gravis, som Toleranzia genomfört, i all väsentlighet stöds av verket. De viktiga synpunkter som i tillägg framfördes från läkemedelsverkt kommer att naturligt integreras i utvecklingsprogrammet för TOL2.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>