Två franska universitetssjukhus väljer Sectra vid digitalisering av patologi
Hem TEKNIKSECTRA Två franska universitetssjukhus väljer nu Sectra vid digitalisering av patologi

Två franska universitetssjukhus väljer nu Sectra vid digitalisering av patologi

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra har nyligen signerat ett kontrakt för digital patologi med två franska vårdgivare.

Universitetssjukhusen i Montpellier och Nimes kommer med hjälp av Sectras lösning nu att kunna samarbeta lättare.

Den digitala patologilösningen kommer även att öka effektiviteten och minska variationen mellan granskningar, vilket i sin tur leder till högkvalitativ diagnostik och snabbare svarstid för patienterna.

– Att digitalisera patologin tillsammans med Sectra är ett steg mot målet att ge patienter i vår region högkvalitativ vård. Att lösningen är så lättanvänd kommer underlätta övergången till ett digitalt arbetsflöde för våra patologer. Det i sin tur gör att vi snabbt kommer kunna uppleva fördelarna med de nya digitala verktygen liksom de nya möjligheterna att samarbeta kring patientfall, menar både Valérie Costes-Martineau, professor på Montpelliers universitetssjukhus, och Pascal Roger, professor på Nimes universitetssjukhus.

Den gemensamma digitala lösningen kommer komplettera sjukhusens mikroskop och göra det möjligt för patologerna att granska och samarbeta kring fall på ett sätt som inte har varit möjligt tidigare. Genom att övergå till ett digitalt arbetssätt får patologerna omedelbar tillgång till digitala bilder av vävnadsprover, även om de ska granska på distans, i stället för att förlita sig på fysiska glas som granskas i mikroskop.

Universitetssjukhusen i Montpellier och Nimes, som båda ligger i södra Frankrike, har länge samarbetat inom både medicinsk utbildning och klinisk vård. Den gemensamma patologilösningen från Sectra kommer att förbättra deras samarbete genom att göra det möjligt att dela fall, expertis och arbetsbelastning digitalt. Tillsammans utför de cirka 60 000 patologiundersökningar varje år.

Två franska universitetssjukhus väljer Sectra vid digitalisering av patologi– Jag är väldigt glad för den här chansen att få bidra till en förbättrad patientvård i Frankrike. Med hjälp av våra medarbetare, erfarenhet och lösning för digital patologi har vi bevisat att vi kan skapa tydliga positiva resultat för vårdgivare som bestämt sig för att använda digital teknik för att föra patologi och cancervård framåt. Det gör mig väldigt stolt, säger Fabien Lozach, vd för Sectra i Frankrike.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>