Unicaremottagningar byter namn och utökar det digitala erbjudandet
Hem NYHETERE-HÄLSA Unicaremottagningar byter namn och utökar det digitala erbjudandet

Unicaremottagningar byter namn och utökar det digitala erbjudandet

Publicerat av: Redaktionen

De vårdcentraler som tidigare gått under namnet Unicare har bytt namn och fördjupar därmed sin starka lokala förankring.

Prima Vård är ägare sedan 2021 och mottagningarnas namnbyten speglar vårdkoncernens riktning.

– Namnbytet går helt i linje med Prima vårds strategi om att erbjuda trygg och nära vård. Vi har många mottagningar av olika slag med stark lokal förankring och vill att den nära och engagerade vården ska speglas i allt från namn till mottagande, säger Peter Herte, marknads- och kommunikationschef på Prima Vård.

Digitala och fysiska möten

Unicaremottagningar byter namn och utökar det digitala erbjudandet

Som en del i arbetet med att erbjuda nära och tillgänglig vård utökas utbudet med möjligheten att få möten med läkare och sjuksköterska digitalt. Många av Prima Vårds mottagningar erbjuder redan digitala besök, andra gör det inom kort.

– Vi märker att många av våra patienter och kunder uppskattar möjligheten att själva få välja mellan fysiskt och digitalt besök på mottagningen. Digitala besök passar väldigt bra i vissa fall medan vissa undersökningar och behandlingar bäst görs på plats, säger Peter Herte.

Hög tillgänglighet och service

Prima Vård har under det senaste året vuxit över stora delar av landet och samtidigt utvecklat verksamheten och erbjudandet. Unicare förvärvades under sommaren 2021och namnbytet signalerar att verksamheterna utvecklas.

– Det händer mycket inom Prima Vårds bransch och vi vill fortsätta att vara den trygga vårdgivare vi är, på samma gång som vi vill möta nya behov och önskemål kring tillgänglighet och hög service. Viktigt att understryka är att verksamheterna fortfarande finns i samma lokaler, med samma läkare, sköterskor och vårdutbud som tidigare, säger Peter.

De patienter som sedan tidigare varit listade och gått till en Unicaremottagning behöver inte göra någonting. I vissa fall finns redan möjligheten att träffa en läkare digitalt, i andra fall kommer den snart.

Tidigare namn Nytt namn
Unicare Läkarhuset Borlänge Läkarhuset Borlänge
Falu Vårdcentral Falu Vårdcentral
Vårdcentralen Unicare Gotland Söderports Vårdcentral
Unicare Läkarhuset Öster Läkarhuset Öster
Unicare Läkarhuset Väster Läkarhuset Väster
Unicare Läkarhuset Torsvik Läkarhuset Torsvik
Unicare Läkarhuset Huskvarna Läkarhuset Huskvarna
Unicare Företagshälsan Företagshälsan i Jönköping
Unicare Vårdcentral Vetlanda Vitala Vårdcentral
Unicare Apladalen vårdcentral Apladalens Vårdcentral
Unicare Vårdcentral Mariestad Sjöstadens Vårdcentral
Vårdcentralen Unicare Strängnäs Vårdcentralen Mälarlunden
Unicare i Växjö Vårdcentralen Växjö
Unicare Töcksforspraktiken Vårdcentralen Töcksfors
Unicare Vårdcentral Arvika Jösse Vårdcentral

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>