Withings lanserar sin medicinskt avancerade ScanWatch i roséguld
Hem LIVSSTIL Withings lanserar sin medicinskt avancerade ScanWatch i roséguld

Withings lanserar sin medicinskt avancerade ScanWatch i roséguld

Publicerat av: Redaktionen

Withings, den banbrytande utvecklaren av livsstils- och hälsoprodukter, lanserar idag sin nya ScanWatch i roséguld.

Hybrid-smartklockan med den senaste medicinska tekniken är noggrant utvald för att skapa den mest hälsorienterade klockan som någonsin lanserats på marknaden.

ScanWatch har utvecklats i samarbete med kardiologer och är världens första kliniskt validerade hybrid-smartklocka som upptäcker både arytmi (förmaksflimmer) och nattlig andningsstörningsrisk – allt från handleden. Den är kliniskt validerad för både mätning av hjärthälsa (EKG) och andningsfunktion (SpO2).

Som den senaste medlemmen i ScanWatch-familjen har den nya roséguld-modellen samma viktiga funktioner som gör hybrid-smartklockan till det självklara valet för både hälsomedvetna fashionistas och sportentusiaster. Det förstklassiga safirglaset är reptåligt och slitstark, 13 mm-skärmen är klar och ljus och den digitala pressbara kronan gör ScanWatch-upplevelsen smidig och enkel att använda. Klockan är även vattentät upp till 50 meter djup. Dessutom kan ScanWatch-användare para ihop sina klockor med ett stort urval av olika armband för att kunna matcha sin stil.

– Vi är glada att välkomna den nya och tidlösa smartklockan i roséguld i ScanWatch-familjen. ScanWatch har blivit synonymt med en hälsosam livsstil och har hjälpt människor med en aktiv vardag  att hålla koll på sin hälsa på ett enkelt och bekvämt sätt. Det beräknas att två miljoner svenska lever med olika hjärtsjukdomar. Förutom en hälsosam livsstil är tidig upptäckt av sjukdomsbesvär nyckeln tillsammans med medvetenheten om tidiga varningssignaler. Genom att ha tillgång till en detektor som ScanWatch roséguld behöver människor inte välja mellan mode och sin hälsa, säger Maxime Dumont, produktchef för ScanWatch på Withings.

Omfattande övervakning av kardiovaskulär hälsa

Förmaksflimmer är en rubbning i hjärtrytmen som gör att rytmen blir oregelbunden, och ofta är pulsen även högre än vid normal hjärtrytm. Förmaksflimmer ger ofta symtom i form av hjärtklappning, en bubblande känsla i bröstet, andfåddhet och trötthet, men ungefär en tredjedel har inga symptom. Riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom är till exempel högt blodtryck, tobak-och alkoholkonsumtion, låg fysisk aktivitet och stress.

ScanWatch kan upptäcka tecken på förmaksflimmer som annars hade kunnat förbli odiagnostiserat, eftersom det inträffar oregelbundet och lätt kan missas om symtom inte förekommer eller om de inte uppträder just under ett läkarbesök. Genom att registrera hjärtfrekvensen regelbundet vid den mest lämpliga tidpunkten, skickar ScanWatch ett meddelande när en oregelbunden hjärtrytm detekteras. Scanwatch rekommenderar sedan användaren att registrera ett elektrokardiogram (EKG) för att upptäcka potentiellt förmaksflimmer, eftersom oregelbunden hjärtrytm är det viktigaste symptomet på denna sjukdom. All insamlade data kan enkelt delas med en läkare eller vårdpersonal via Health Mate-appen.

Andningsövervakning som en viktig hälsoindikator

ScanWatch kan också mäta nivåer av syremättnad i perifert blod (SpO2) med tillräcklig noggrannhet av klinisk kvalitet. Den perifera syremättnadsnivån (SpO2) återspeglar en persons andningsfunktion och är kopplad till sjukdomar som kronisk obstruktiv lungsjukdom, sömnapnésyndrom och COVID-19. En minskning av syremättnadsnivån är en indikator på hypoxemi som kan uppstå vid olika andningssjukdomar.

ScanWatch-funktioner och specifikationer

Som med sina andra klockor fokuserar Withings på elegant design med ett analogt utseende för ScanWatch. Den högkvalitativa ytan på den nya hybrid-smartklockan innehåller ett vattentätt fodral i rostfritt stål (316L) och en urtavla i safirglas. PMOLED-hybridskärmen visar viktiga hälso- och sportdata, såsom det aktuella och tidigare stegantalet, sömnvärden, kalorier, avstånd och hjärtfrekvens. Tack vare en digital krona på sidan av klockan kan användare bläddra igenom alla skärmar. Den digitala kronan tillåter också användare att starta en EKG-inspelning och SpO2-mätning, aktivera träningslägen och ställa in och inaktivera larm. Klockans display visar också aviseringar från ens smarttelefon i kombination med en diskret vibration.

Överblick av ScanWatch-funktioner:

• Upp till 30 dagars batteritid

• Hjärtfrekvensmätare

• Kliniskt validerad detektion av förmaksflimmer genom EKG

• Kliniskt validerad detektion av andningsstörningar genom SpO2

• Automatisk aktivitetsspårning (gång, löpning, simning, distans och kaloriförbränning)

• Träningsläge med upp till 30 aktiviteter (mätning av avstånd, takt och höjd)

• Bedömning av konditionsnivå med VO2 Max

• Sömnövervakning (längd, kvalitet, sömnfaser)

•  Smartphone-aviseringar

• Höjdmätaren registrerar antalet trappor

• Hälsorapport: exportera medicinska data från Health Mate-appen som PDF och dela med läkare

• Vattentålig upp till 50 meter (5 ATM)

Som alla Withings-enheter ansluter ScanWatch till den kostnadsfria Health Mate-appen, som ger data och insikter, samt möjligheten att schemalägga aktivitetspåminnelser, sätta mål och hantera prestationer. Health Mate kan paras ihop med mer än 100 appar från tredje part, inklusive Apple Health, Google Fit, Strava och MyFitnessPal.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>