XPLORA – Den senaste mobilklockan för aktiva barn
Hem NYHETERE-HÄLSA XPLORA – Den senaste mobilklockan för aktiva barn

XPLORA – Den senaste mobilklockan för aktiva barn

Publicerat av: Redaktionen

XPLORAs ambition är att minska skärmtiden och göra det lättare att få barnen aktiva.

XPLORA – Den senaste mobilklockan för aktiva barnXPLORAs mobilklocka är till för föräldrar som tycker att det är för tidigt att ge sitt barn en smartphone, men som vill kunna kommunicera med barnet medan de utforskar världen.
Med ökad popularitet över hela Skandinavien har IoT-företaget nu lanserat en ny modell. X5 Play är den mest moderna mobilklockan för barn i åldern fyra år och uppåt, tills de är redo för en smartphone.
– Fler och fler forskningar pekar på vad många föräldrar ser och upplever varje dag hemma; smartphones och surfplattor gör barnen beroende av skärmtiden. På detta sätt kan de bli mindre aktiva och ovilliga att uppfinna andra aktiviteter. I Sverige ligger vi i framkant när det gäller utomhusaktiviteter och vi hoppas att vår mobilklocka X5 Play kan göra det ännu enklare. Med XPLORA kan till exempel barnen leka ute medan du gör middag och du kan ringa dem eller följa dom via GPS funktionen, säger VD för XPLORA Mobile AB, Johan
Lindquist.
Alla vill göra det bästa för sina barn. Forskning visar att fysiskt aktiva barn har signifikant bättre fysisk och mental hälsa, ökad utveckling av kognitiva förmågor och bättre sömn. Aktiva barn är också mindre benägna att utveckla depression än mindre aktiva barn.
XPLORA förstår trycket som föräldrarna känner för att få en smartphone till barnet, men samtidigt vill vi stödja målet att låta barn vara barn så länge som möjligt. Vi uppnår detta genom lek, träning, sociala relationer och så vidare, som ofta kan begränsas när barnet får en smartphone.
XPLORA X5 Play mobilklocka har allt som ett barn behöver för säker kommunikation, utan tillgång till sociala medier eller osäkra webbplatser. Mobilklockan kan användas som mobiltelefon för att skapa och skicka röstmeddelanden eller emojis. Klockans design är anpassad för barn med hållbara remmar och en vattenavvisande solid skärm.
X5 Play har också en kamera och stegräknare för att mäta barns aktivitetsnivåer. Här kan du skapa tävlingar hemma kring vem som går flest steg, eller ansluta till aktivitetsplattformen GOPLAY för att vinna eller köpa coola priser med XPLORA-mynt.
Det viktigaste av allt är att föräldrar kan följa sina barns digitala liv genom föräldra-appen. Här kan du bestämma vilka kontakter som kan ringa barnet, följa var barnet befinner sig via GPSn och aktivera skolläget så att XPLORA-klockan inte stör i klassrummet.
Du kan köpa X5 Play mobilklocka i vår onlinebutik, men även hos återförsäljare Elgiganten, Babyworld, Kjell & Company och Webhallen
– Den nya mobila klockan X5 Play är bara en av många spännande planer som XPLORA har 2021. Vi kommer att fortsätta utvecklas som Nordens ledande utvecklare av teknik för barn, avslutar Johan Lindquist.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>