Hem LIVSSTIL Yogobe sänker ribban för män som vill testa yoga – lanserar samarbete med Sam Aziz

Yogobe sänker ribban för män som vill testa yoga – lanserar samarbete med Sam Aziz

Publicerat av: Redaktionen

Trots att yoga har samma positiva effekter på välmåendet för både män och kvinnor är de allra flesta som praktiserar yoga i västvärlden kvinnor.

Yogobe sänker ribban för män som vill testa yoga – lanserar samarbete med Sam Aziz 3Därför har det digitala hälsoföretaget Yogobe, i samarbete med den populäre yogaläraren Sam Aziz, tagit fram ett nytt yogakoncept som är specialanpassat för män. Målet är att sänka ribban och få fler män att våga testa yoga som träningsform.

– Vi jobbar hela tiden för att alla ska ha samma möjligheter till psykisk och mental hälsa. Att löpande uppdatera vårt utbud så att det uppfattas som relevant för fler är därför viktigt för oss, säger Peter Munteanu, vd för Yogobe.

Yoga, rörelseträning och meditation har samma positiva effekter på välmåendet för både män och kvinnor. Trots det är den stora majoriteten av de som yogar i västvärlden kvinnor.

Det vill det digitala hälsoföretaget Yogobe ändra på. I samarbete med den populäre yogaläraren Sam Aziz har Yogobe tagit fram ett nytt koncept som är specialanpassat för män. Målet är att sänka ribban och få fler män att våga prova på yoga som träningsform.

Klasserna är en blandning mellan traditionell fysisk hatha yoga och avslappnande yinyoga. Syftet är dels att mjuka upp kroppen och öka rörligheten, dels att ge en fysisk utmaning och stärka upp hela kroppens muskler. En annan viktig del är återhämtning, både fysisk och mental – för att kunna landa och få ro, energi samt ökat fokus.

– Yoga är ett fantastiskt sätt att ta hand om såväl kroppen, sinnet som själen. Yogan gör mig till en bättre medmänniska och till att jag känner mig mer närvarande i livet. Ju fler som vågar testa och får ta del av allt det som är positivt med yogan, desto bättre, säger Sam Aziz.

Initiativet att få fler män att upptäcka yoga som träningsform ligger i linje med Yogobes målsättning att göra yogans positiva effekter för den mentala och fysiska hälsan tillgänglig för fler. Sedan tidigare har Yogobe specialanpassade klasser bland annat för seniorer, personer med större kroppar, gravida, atleter samt personer som sitter frihetsberövade (i samarbete med Prison Yoga Project).

Just nu pågår även Yogobe Fall Challenge, en fyra veckor lång utmaning med målet att boosta människors nyfikenhet på träning och låta dem testa allt från yoga och meditation till rörlighetsträning, andningsövningar och stresshantering. Utmaningen vänder sig till alla, men finns på tre olika nivåer – för att alla ska kunna hitta sitt flow, ha skoj, få ny energi och utmana sig själva. Allt detta tillsammans med några av Skandinaviens största namn inom hälsa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>