10 000 uppkopplade eldrivna rullstolar från Permobil underlättar användares vardag
Hem NYHETERE-HÄLSA 10 000 uppkopplade eldrivna rullstolar från Permobil förenklar användares vardag

10 000 uppkopplade eldrivna rullstolar från Permobil förenklar användares vardag

Publicerat av: Redaktionen

10 000 användare av eldrivna rullstolar är idag uppkopplade mot digitala tjänster för att underlätta sin vardag.

Hårdvara, digitalisering, design och service är viktiga komponenter för maximal tillgänglighet för användaren.

Genom att vara uppkopplad kan användaren enkelt se batteriets laddning, hur långt laddningen räcker för att förflytta sig och användningen av sitt- och positionsfunktionerna. Uppkopplingen gör det möjligt för användaren att få tillgång till värdefull information i realtid via appen MyPermobil.

”Det viktiga är hur mycket tid en person kan använda sin stol i stället för att se till hur ofta användaren inte kan använda sin stol.”, säger Peter Jidesjö, chef för Service och Fleet Management inom Permobil.

”Användaren får större frihet och möjlighet till ett mer självständigt liv genom att i realtid få tillgång till information om räckvidd och batteristatus. Den digitala informationen möjliggör också förebyggande service som bidrar till att tekniska problem undviks och kortar tiden för underhåll.”

10 000 uppkopplade eldrivna rullstolar från Permobil underlättar användares vardag”10 000 användare i 16 länder som aktivt har valt att använda uppkopplade tjänster bekräftar bilden av att uppkopplade stolar är här för att stanna.”, fortsätter Peter.

Ett holistiskt perspektiv har varit avgörande i forskning- och utvecklingsarbetet för MyPermobil och Fleet Management som inkluderar hårdvara, digitala tjänster och service. MyPermobil inkluderar också röststyrning som gör det möjligt att kommunicera via Google och Alexa. Det är extra värdefullt om användaren har svårt att använda händerna för att styra rullstolen

Aktiva användare som finns tillgängliga för intervju.

  • Sara Gaver, FL, USA: sjukvårdsrekryterare; älskar modellering och att tala inför publik; inne på sin 5:e elrullstol och har använt MyPermobil i 10 månader
  • Michael Huhn, CT, USA: teknikrådgivare, gillar att åka sin ATV; favoritmat är lamm och sushi; på sin fjärde elrullstol och använt MyPermobil-appen i nästan 3 år
  • Marijn Depraetere, Belgien: filosof, människorättsaktivist, pappa, sångare, författare, artist, medlem i teamet för assitenthundar, älskar att introducera sin äldste son för Marvel-filmer och sin yngste son för musik; inne på sin 3:e Permobil elrullstol och använder MyPermobil-appen i 11 månader.

Appen MyPermobil finns tillgänglig på svenska, engelska, danska, norska, belgiska, franska, tyska, italienska, portugisiska och spanska.

Nya modeller som är uppkopplade inkluderar M3 Corpus, M5 Corpus, F3 Corpus och F5 Corpus VS levererade efter:

  • Sverige, 1 oktober, 2019
  • Norge, 1 april, 2019
  • USA, 1 december, 2017
  • Övriga Europa, 1 april, 202 (Danmark, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Schweitz, Österike, Italien, Frankrike och Storbritannien).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>