Aurora Innovation väljer lokal molnlösning från Orange Business för ökad säkerhet i kontakten med sjukvården
Hem NYHETERE-HÄLSA Aurora Innovation väljer lokal molnlösning från Orange Business för ökad säkerhet i kontakten med sjukvården

Aurora Innovation väljer lokal molnlösning från Orange Business för ökad säkerhet i kontakten med sjukvården

Publicerat av: Redaktionen

Aurora Innovation har valt Orange Business som leverantör av en lokal molnlösning.

Företaget erbjuder digitala lösningar för hälso- och sjukvårdssektorn, en bransch som omfattas av höga regelkrav och strikt lagstiftning.

Med hjälp av Orange Business lösning kan Aurora Innovation tillgodose sina kunders krav på regelefterlevnad och datasuveränitet.

Det svenska teknikföretaget Aurora Innovation AB verkar inom hälso- och sjukvårdssektorn och erbjuder digitala lösningar för patientkontakt med allt från återuppringning, chatt och video till bokning och dialog online. I dagsläget kontaktar 70 procent av svenska patienter sjukvården via Aurora Innovations lösning Aurora teleQ och företaget bidrar till tillgänglig sjukvård med patienten i fokus.

Sjukvården hanterar och lagrar mycket känslig information som omfattas av höga regelkrav och strikt lagstiftning. Viss typ av information måste lagras och behandlas inom Sveriges gränser och därför måste den digitala infrastrukturen kunna garantera så kallad datasuveränitet.

  • Våra kunder inom sjukvården har höga krav på regelefterlevnad för sin datahantering, vilket våra digitala lösningar måste kunna tillgodose för att fungera, säger Per Thorsélius, Service Operations Director på Aurora Innovation. Vi är trygga med samarbetet med Orange Business som hjälper oss med en säker, kostnadseffektiv och skalbar lösning. Lösningens flexibilitet skapar också ökade möjligheter för innovation och utveckling som vi ser kommer sjukvården och patienterna till nytta.

Tjänsten till Aurora Innovation levereras från flera datacenter och med högsta möjliga tillgänglighet. Hög tillgänglighet är grundläggande för Aurora Innovations typ av digitala sjukvårdslösningar.

  • Vi har över tjugo års erfarenhet av kritisk it-drift och är glada över att Aurora Innovation valde vår lokala och suveräna molnlösning, säger Viktor Lundqvist, Business Developer Executive på Orange Business. Att ett företag som Aurora Innovation, med sina höga krav på datasäkerhet, väljer vår lösning inom Self-Service Sovereign Cloud är mycket positivt för oss och öppnar upp för en bredare marknad. Aurora Innovation kan med hjälp av vår lösning leva upp till kraven samtidigt som deras innovation och vidare utveckling av tjänster främjas.

Orange Business erbjuder en komplett lokal molnlösning, managerad i företagets egna datacenter runtom i Sverige för garanterad datasuveränitet. På så sätt kontrolleras hela värdekedjan från plattform till personal.

  • Aurora Innovation väljer lokal molnlösning från Orange Business för ökad säkerhet i kontakten med sjukvårdenLösningen Self-Service Sovereign Cloud är skalbar och flexibel och bygger på VMware Cloud Director, en så kallad Infrastructure as a Service (IaaS)-tjänst, säger Pierre Sundgren, Sales Director Digital Services på Orange Business. Som kund kan du snabbt och enkelt välja vad du behöver, och du betalar bara för de tilldelade resurserna. Via självbetjäningsportalen eller ett kraftfullt API kan kunden konfigurera sina egna virtuella maskiner, lagring och nätverkstjänster. Vi är mycket glada över att vi nu inleder vår relation med Aurora Innovation. Vår ambition är att kontinuerligt stärka relationen med ett nära samarbete och en fortsatt vidareutveckling av våra tjänster.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>