Bioservo investerar ytterligare inom Life Science
Hem PRODUKTNYTT Bioservo investerar nu ytterligare inom Life Science

Bioservo investerar nu ytterligare inom Life Science

Publicerat av: Redaktionen

Under året kommer nya kliniska data presenteras som förväntas påvisa positiva effekter av att använda Bioservos greppförstärkande handske Carbonhand.

I samband med det lanseras en helt ny version av Carbonhand med utökad funktionalitet och förbättrad användarupplevelse.

För att ytterligare stärka upp försäljningsorganisationen har vi tillsatt en nordisk försäljningschef för Life Science.

Senare i år kommer slutresultat från iHand-studien, en randomiserad multicenterstudie genomförd av Roessingh Research and Development i Nederländerna, att presenteras. Preliminära data visar på lovande resultat vad gäller de primära effektmåtten, förbättrad handfunktion och ökad greppstyrka. Slutresultatet kommer att presenteras på ett antal vetenskapliga konferenser under året. Första tillfället är under konferensen som arrangeras av Internationella Federationen för Handkirurgi och Handterapi, (IFSSH) i London i juni.

I samband med att resultatet från studien presenteras kommer Carbonhand 2.0 introduceras inom Norden och övriga Europa.Carbonhand 2.0 är en helt ny version av vår kraftförstärkande handske, med utökad funktionalitet samt förbättrad användarupplevelse, som kommer kunna användas både som ett assisterande hjälpmedel och vid rehabilitering av patienter med nedsatt handfunktion.

Bioservo investerar ytterligare inom Life Science

Carbonhand lanserades redan 2013 under namnet SEM-Glove och har varit tillgänglig för personer med nedsatt handfunktion sedan dess, i Sverige främst via Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, men även som förskrivningsbart hjälpmedel via ett fåtal regioner. När vi nu står inför att presentera nya kliniska data som förväntas styrka klinisk evidens och samtidigt introducerar en helt ny produkt gör vi en kraftig satsning inom Life Science både i Norden och övriga Europa.

En del av denna satsning är att stärka upp försäljningsorganisationen med en nordisk försäljningschef, Philip Simonson, som kommer arbeta med såväl direktförsäljning i Sverige som med våra nordiska distributörer. Philip har stor erfarenhet av försäljning inom medtech och lång vana av att arbeta med upphandlingar både inom och utanför den svenska marknaden.

Förberedelser har även initierats för att i ett senare skede introducera Carbonhand på den amerikanska marknaden.

”Vi ser med tillförsikt fram emot att kunna presentera slutresultaten från den kliniska studien, där preliminära data visar på lovande resultat både vad gäller förbättrad handfunktion och ökad greppstyrka.” Säger Petter Bäckgren, vd på Bioservo. ”Vår satsning inom Life Science sker mot bakgrund av att vi ser en stor marknadspotential både i Europa och USA, där vi med vår unika teknologi har möjlighet att hjälpa ännu fler patienter att få en ökad livskvalitet.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>