Brittisk vårdgivare väljer Sectras molnbaserade IT-lösning – patienter gynnas av senaste teknologin
Hem TEKNIKSECTRA Brittisk vårdgivare väljer Sectras molnbaserade IT-lösning

Brittisk vårdgivare väljer Sectras molnbaserade IT-lösning

Publicerat av: Redaktionen

 Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) har tecknat kontrakt med Homerton Healthcare NHS Foundation Trust i Storbritannien.

Sectra kommer att förse vårdgivaren med en helhetslösning för medicinsk bildhantering, så kallad enterprise imaging, levererad som en molntjänst.

Det innebär att Sectra kommer ta helhetsansvar för all hård- och mjukvara och andra IT-komponenter så att vårdgivaren får ökat utrymme till att fokusera på sin kärnverksamhet — att erbjuda snabb och effektiv vård.

Homertons IT-och systemchef Niall Canavan välkomnar det nya kontraktet och säger:
– Att ha vår nya bildhanteringslösning som en molnbaserad tjänst kommer innebära att vi kan skifta fokus på vår IT-avdelning. Det betyder att vårt team kommer behöva ta mindre ansvar för IT-hanteringen vilket är en stor fördel. Vi förväntar oss också kliniska fördelar såsom snabbare tillgång till nya funktioner och ny teknik. Att byta till en skalbar molntjänst främjar våra ambitioner om ett gemensamt molnsystem som stödjer alla sjukhus inom partnerskapet för samarbete mellan organisationer (Integrated Care System). Det är ett viktigt första steg för att utnyttja vår samarbetspotential i nordöstra regionen av London.

Homerton Healthcare NHS Foundation Trust förser Hackney, London och närliggande områden med sjukvård och erbjuder tjänster av olika medicinska och kirurgiska specialiteter. Kontraktet tecknades under det fjärde kvartalet av Sectras räkenskapsår 2021/2022 och omfattar Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering som en molnbaserad prenumerationstjänst (Sectra One Cloud). Sectras lösning kommer att levereras genom Microsoft Azures publika moln och är den första i sitt slag. Lösningen kommer att hantera ungefär 200 000 undersökningar per år och vårdgivaren kommer att använda modulerna för radiologi och ortopedi.

Vårdgivaren kommer att få tillgång till allt innehåll och de verktyg som behövs för att organisera, prioritera och effektivisera bildhanteringen i en enda applikation. Det gör det möjligt att genomföra granskning och svarsskrivning direkt i Sectras lösning och möjliggör snabbare och effektivare diagnostik eftersom det tar bort behovet av att använda flera applikationer.

Sectras lösning kommer också göra det möjligt för Homerton Healthcare NHS Foundation Trust att samarbeta med andra sjukhus som också använder Sectras lösning. Det innebär att personalen enkelt kan dela och få tillgång till medicinska bilder oberoende av var de är utförda.

– Sectra och Microsoft delar en gemensam ambition för att förbättra vården och tillhandhålla hög tillgänglighet, prestanda och säkerhet. Jag ser fram emot att vi genom vår erfarenhet av regionsövergripande helhetslösningar för medicinsk bildhantering, som passar samarbeten i vården väl, kan hjälpa Homerton Healthcare NHS Foundation Trust att uppnå kliniska fördelar, fördela arbetsbelastningen och förse sina anställda med moderna verktyg, säger Jane Rendall vd för Sectra Storbritannien och Irland.

Brittisk vårdgivare väljer Sectras molnbaserade IT-lösning – patienter gynnas av senaste teknologinSectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” nio år i rad.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>