Calmark Sweden AB lämnar in ytterligare två patentansökningar
Hem NYHETERE-HÄLSA Calmark Sweden AB lämnar in ytterligare två patentansökningar

Calmark Sweden AB lämnar in ytterligare två patentansökningar

Publicerat av: Redaktionen

Calmark Sweden AB meddelar att ytterligare två patentansökningar inlämnas per idag.

Calmark Sweden AB lämnar in ytterligare två patentansökningar 2Patenten avser bolagets engångsartikel och testmetoden för bilirubin. Detta stärker ytterligare bolagets patentskydd inför marknadsintroduktion av bolagets produkter för patientnära analyser utvecklade för nyfödda.

Patentansökningar på engångsartikeln och bilirubintestning inlämnad

Calmark Sweden AB inlämnar idag två patentansökningar, ett avseende bolagets engångsartikel och ett avseende testmetoden för bilirubin. Detta innebär att bolaget tillsammans med tidigare beviljade patent nu har en innovativ och kostnadseffektiv teknisk lösning för sina produkter. Patentet avseende engångsartikeln säkerställer dels exakt blodvolym för testet och dels en exakt tidpunkt för när den kemiska reaktionen startar. Båda dessa variabler är av yttersta vikt för att kunna säkerställa säkra provresultat. Patentet avseende bilirubin är ett metodpatent som säkerställer Calmarks avläsningsteknik. Patenten är framtagna i nära samarbete med vårt patentombud Hynell Patenttjänst. De aktuella patentansökningarna beräknas bli offentliga om ca 15 månader.

VD Anna Söderlund kommenterar:

”För Calmark Sweden AB är användarvänligheten ytterst viktig. Det ska vara enkelt att använda våra produkter, var som helst i världen, och även i stressade situationer. Med dessa tekniska lösningar slipper användaren extraarbete, att mäta upp blodmängden manuellt, till exempel med pipett eller kapillärrör samtidigt som man minimerar risken för felvärden.

Uppfinningarna gör Calmarks engångsartikel användarvänlig och patientsäker samtidigt som den blir billig att producera.

”Tid och blodvolym är förstås viktigt även för andra tester än de som Calmark jobbar med. Då de flesta patientnära analys som finns på marknaden idag innefattar förstås någon form av engångsartikel. Vår tekniska lösning skiljer sig avsevärt från de lösningar som finns idag.

Högt Bilirubin ger gulsot hos barnet och är ett potentiellt farligt tillstånd hos nyfödda barn. Det är orsaken till att bilirubin är det vanligaste blodprovet man tar första levnadsveckan. Vårt metodpatent gör det möjligt att mäta bilirubin både på och utanför sjukhus. ” säger Anna Söderlund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>