Camanio och Omsorgsportalen i samarbete kring ökad driftsäkerhet av digitala trygghetslarm
Hem NYHETERE-HÄLSA Camanio möjliggör uppkoppling av sina digitala trygghetslarm genom Omsorgsportalens Välfärdsbredband för att kunna erbjuda hög kommunikationssäkerhet i alla miljöer

Camanio möjliggör uppkoppling av sina digitala trygghetslarm genom Omsorgsportalens Välfärdsbredband för att kunna erbjuda hög kommunikationssäkerhet i alla miljöer

Publicerat av: Redaktionen

Välfärdsbredbandets fasta uppkoppling via fiber kompletteras med SIM-kort för redundant kommunikation till trygghetslarmen i ordinära boenden.

Utvecklingen kring välfärdsteknik har kretsat kring ökad användning av sensorer och dataanalys men tar nu även ett kliv framåt i driftsäkerhet.

Healthtechbolaget Camanio har i snabb takt vunnit förtroendet att leverera trygghetslarm i en rad kommuner efter att under 2019 blivit ramavtalsleverantör till Adda för trygghetslarm med digital larmmottagning.

Nu adderar Camanio möjligheten att koppla upp trygghetslarmen i hemmen med en fast anslutning via Omsorgsportalens nationella Välfärdsbredband. Detta för att skapa en ny nivå av driftsäkerhet i områden där den mobila täckningen varierar så som på landsbygd, skärgård eller i nybyggnationer med energitäta material.

Genom att primärt koppla upp välfärdstekniken via Välfärdsbredbandet och komplettera med SIM-kort för redundans, skapas en mer pålitlig uppkoppling vilket är grundläggande trygghetslarmens funktion. Tjänsten är tillgänglig i Camanios trygghetslarm från januari 2023.

Vi strävar alltid efter högsta säkerhet i våra digitala omsorgslösningar och att skapa en modern digital infrastruktur för våra kunder. Med Välfärdsbredbandet kan vi erbjuda utökad säkerhet i den digitala kommunikationen mellan brukare och larmcentral, en stor trygghet för många sköra äldre, säger Jasmine Dahlberg, CRO, Camanio.

Välfärdsbredbandet är helt fristående från brukarens egen bredbandstjänst och är endast avsedd för välfärdsteknik. Välfärdsbredbandet levereras av Omsorgsportalen genom både kommunala och privata fibernätsaktörer till en bredbandsport i hemmet.

Camanio och Omsorgsportalen i samarbete kring ökad driftsäkerhet av digitala trygghetslarm

Utvecklingen kring välfärdsteknik har kretsat kring ökad användning av sensorer och dataanalys men tar nu även ett kliv framåt i driftsäkerhet.

Med Camanio skapar vi välfärdsteknik i framkant! Det är befriande att arbeta med bolag som Camanio som vågar tänka nytt och inte acceptera bristerna inom välfärdstekniken bara för att det sett lika ut det senaste decenniet. Vi ser fram emot att tillsammans skapa trygghet i hemmen under 2023, berättar Karl Stolpe, Produktansvarig på Omsorgsportalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>