Hem NYHETERE-HÄLSA Coala Life går in på tyska marknaden

Coala Life går in på tyska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Coala Life expanderar internationellt och träder in på den tyska marknaden genom ett tecknat samarbets- och distributionsavtal med Arteriomed GmbH, en ledande aktör med inriktning mot patientcentrerade medicinska lösningar.

Coala Life går in på tyska marknaden 3Tyskland är den största medicintekniska marknaden i Europa och Coala Lifes produkter kommer att finnas tillgängliga på tyska och österrikiska marknaderna från och med tredje kvartalet 2019.

Det svenska medicintekniska företaget Coala Life, pionjär inom digital hjärtdiagnostik och användarcentrerade medicinska innovationer, har idag tecknat exklusiva samarbets- och distributionsavtal med Arteriomed på de tyska och österrikiska marknaderna. Som introduktion på marknaden presenterades Coala Heart Monitor i ”Guten Morgen Deutschland”, ett av de största TV-morgonprogrammen i Tyskland, av Prof. Dr Thomas Kurscheid.

– Nu tar vi klivet ut i Europa. Vi har som mål att göra det möjligt för alla att kunna följa sina hjärtan med samma möjlighet i att kunna förutse och förebygga hjärtsjukdomar. Arteriomed har en stark positionering på den tyska marknaden och vårt partnerskap har kapacitet att hjälpa till att rädda miljontals hjärtan, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

– Vi är glada att kunna meddela vårt samarbete med Coala Life. Det var verkligen en hjärtlig önskan – för mig personligen också – att få lansera och sälja Coala på de tyska och österrikiska marknaderna. Jag föll direkt för Coalan och såg att den inte bara analyserar hjärtat hos en enskild individ, utan att det är en digital lösning som förbättrar livskvaliteten för så många människor, kommenterar Helga Wachtmeister, VD för Arteriomed.

Den tyska marknaden för medicinsk utrustning är den största i Europa med en årlig omsättning på över 35 miljarder Euro. OECD rapporterar att Tyskland spenderar mer på hälsovård än de flesta andra länder, men dödligheten på grund av hjärt-kärlsjukdom är högre i Tyskland än i länder så som USA och Storbritannien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>