Hem Livsstil Doktor.se och AniCura utvecklar vårdapp för husdjur

Doktor.se och AniCura utvecklar vårdapp för husdjur

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala vårdgivaren Doktor.se och djursjukvårdsföretaget AniCura har ingått avtal för att utveckla en ny vårdapp för sällskapsdjur i Europa.

Doktor.se och AniCura utvecklar vårdapp för husdjur 2

Sofia Landström som ansvarar för satsningen  på AniCura och Martin Lindman, VD och medgrundare på  Doktor.se.

Doktor.se har Sveriges populäraste vårdapp för människor och AniCura är en ledande europeisk aktör inom djursjukvård som behandlar över två och en halv miljoner sällskapsdjur varje år.

– Vi har utvecklat den populäraste appen för vård i Sverige och tillsammans med AniCura lanserar vi nu en app för djursjukvård. Som en redan ledande aktör inom digitalvård och med AniCuras internationella storlek, får vi en europeisk plattform och en ännu starkare affärsmodell, säger Martin Lindman, VD och medgrundare på  Doktor.se .

Doktor.se har haft den mest nedladdade appen för vård på App Store och Google Play sedan hösten 2018.

Bolaget grundades 2016 och har hittills bara använt sin teknik på den svenska marknaden. Utvecklingen av appen för djursjukvård är långt gången och beräknas lanseras senare i år.

– Efter noggrann utvärdering av flera potentiella samarbetspartners har vi kommit fram till att Doktor.se har den bästa tekniken för digital vård som också är väl beprövad av både patienter och vårdgivare, samtidigt som de delar vår vision för framtidens vård. De har även erfarenhet av digifysiskvård, det vill säga att bedriva vård både digitalt och fysiskt på ett för kunden effektivt sätt, vilket vi tror är viktigt även för AniCura, säger Sofia Landström som ansvarar för satsningen  på AniCura och fortsätter:

– Det är stor efterfrågan på digital vård bland våra kunder eftersom det förbättrar tillgängligheten, är kostnadseffektivt och all preventiv vård har en god förebyggande effekt.

Samarbetsavtalet innebär att Doktor.se blir exklusiv global teknikpartner till AniCura för digitalvård.

Den europeiska marknaden för djursjukvård är betydande, enligt Statista finns idag i Europa 102 miljoner katter, 84 miljoner hundar, 49 miljoner tamfåglar, 29 miljoner små däggdjur, 17 miljoner akvariedjur och 8 miljoner reptiler i sina hem. Tillsammans innebär det 289 miljoner husdjur, vilket är 28 gånger fler än Sveriges befolkning.

– Vi vill hjälpa AniCuraatt göra samma digitala resa som vi har gjort i Sverige men internationellt. Vi är även i dialog med andra internationella företag som visat intresse för vår affärsmodell och teknik där vi just nu ser över möjligheten till att leverera vår plattform. Jag tycker vi i Sverige ska vara stolta över vår världsledande teknik inom digitalvård, vi har blivit ett föregångsland globalt, säger Martin Lindman VD på Doktor.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>