Dynamic Code och EsterCare i samarbete för att avlasta vården för kvinnohälsa
Hem NYHETERE-HÄLSA Dynamic Code och EsterCare i samarbete nu för att avlasta vården för kvinnohälsa

Dynamic Code och EsterCare i samarbete nu för att avlasta vården för kvinnohälsa

Publicerat av: Redaktionen

Dynamic Code och EsterCare, en digital vårdgivare för kvinnohälsa, inleder nu ett samarbete kring självprovtagning.

Målet är avlasta vården och förbättra livskvaliteten för alla kvinnor, oavsett tid i månaden eller period i livet.

EsterCare är ett nystartat digitalt hälso- och sjukvårdsbolag som hjälper kvinnor att förbättra sin hälsa och att få en bättre förståelse för sin kropp. Via en teknisk plattform får kvinnor digital specialistvård och vetenskaplig kunskap om sin kropp. Nu inleds ett samarbete med Dynamic Code.

Dynamic Codes test för självprovtagning integreras i plattformen

Dynamic Code och EsterCare i samarbete för att avlasta vården för kvinnohälsa

Lydia Graflund, EsterCare och Louise Nylén, Dynamic Code.

När en patient kommer i kontakt med EsterCare via ett videomöte eller chatt kommer läkaren kunna beställa ett test för självprovtagning från Dynamic Code, som skickas till patienten.

Patienten tar testet hemma och skickar tillbaka det till Dynamic Codes laboratorium. Resultatet integreras sedan i EsterCares journalsystem och patienten kan få snabb återkoppling och behandling av EsterCares specialister.

– Kvinnohälsa är generellt ett underprioriterat område och vi ser att det finns ett stort behov att underlätta för kvinnor att både provta sig och söka vård. Vi har flera olika tester för kvinnohälsa som tillsammans med EsterCares digitala vårdgivning kan hjälpa fler kvinnor till rätt vård, säger Louise Nylén, vd Dynamic Code.

– Vi är en digital vårdgivare som är specialiserade inom kvinnohälsa och vi löser ett stort problem där det idag finns brist på vårdgivare. Genom att integrera Dynamic Codes tester för självprovtagning i vårt vårdflöde kommer vi kunna hjälpa fler kvinnor snabbare till rätt behandling, säger Lydia Graflund, medgrundare och vd för EsterCare.

Samarbetet gäller samtliga Dynamic Codes tester för självprovtagning inom kvinnohälsa såsom HPV och bakteriell vaginos. EsterCare gör användartester för närvarande och kommer att lansera tjänsten publikt till sommaren.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>