Effektivare samarbete kring patienten med hjälp av IT-lösning
Hem NYHETERIT-LÖSNING Effektivare samarbete kring patienten med hjälp av IT-lösning

Effektivare samarbete kring patienten med hjälp av IT-lösning

Publicerat av: Redaktionen

Effektivare samarbete kring patienten när stor norsk vårdleverantör beställer regionsövergripande IT-lösning från Sectra.

Den norska vårdleverantören Helse Vest RHF investerar i en regionsövergripande radiologisk IT-lösning för hantering av röntgenbilder och patientinformation från Sectra.

Avtalet löper över 6 år och det sammanlagda ordervärdet under avtalsperioden uppgår till 57 miljoner norska kronor (motsvarande cirka 59 miljoner svenska kronor). Sectras IT-lösning (RIS och PACS) kommer att öka tillgängligheten och it-hälsa.seförenkla kommunikationen av patientbilder inom och mellan sjukhusen i regionen vilket underlättar radiologernas dagliga arbete och bidrar till en effektivare och bättre vård. Dessutom bidrar lösningen till ökade möjligheter att dela resurser mellan sjukhusen.

– I vårt val av radiologilösning var hög driftsäkerhet och användbarhet viktigt, något som Sectra uppfyller. Det var också avgörande att lösningen kan integreras med vårt befintliga VNA för att underlätta gemensamma regionala arbetsprocesser och ett effektivt regionsövergripande samarbete och informationsutbyte. Vår målsättning är att detta kommer att bidra till bättre kvalitet och högre produktivitet i vården genom ökad tillgång till uppdaterad klinisk information, säger Erik M. Hansen, vd på HelseVest IKT.

Helse Vest har sedan tidigare Sectras medicinska mediaarkiv (VNA) där alla regionens medicinska bilder och filmsekvenser, till exempel från ultraljud- och endoskopiundersökningar, hanteras. Mediaarkivet tillsammans med det nya regionsövergripande radiologiska IT-systemet ger Helse Vest en helhetslösning där läkare enkelt och säkert har tillgång till all patientinformation och allt bildmaterial, även icke-radiologiska, som rör en patient. Detta ger förutsättningar för ett tätare samarbete mellan de olika medicinska disciplinerna som är involverade i patientens vårdkedja. Den snabba och enkla tillgången till all patientdata förbättrar särskilt de multi-disciplinära ronderna, en viktig del i cancervården.

Helse Vest ansvarar för vården för de cirka en miljon människor som bor i regionen. Hälso- och sjukvård tillhandahålls via fyra vårdföretag som omfattar sammanlagt 15 offentliga sjukhus med radiologiavdelningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>