ImagineCare ny partner för integrerad egenmonitorering i Nederländerna
Hem NYHETERE-HÄLSA ImagineCare är ny partner för integrerad egenmonitorering i Nederländerna

ImagineCare är ny partner för integrerad egenmonitorering i Nederländerna

Publicerat av: Redaktionen

Founda Health, en plattform som kopplar ihop innovativa e-hälsolösningar med sjukhus, och ImagineCare, Sveriges ledande plattform för egenmonitorering, har ingått ett samarbete för att stärka erbjudandet om egenmonitorering av patienter till nederländska vårdgivare, primärt sjukhus.

Samarbetet innebär även starten på en bredare satsning i Europa.

ImagineCares lösning möjliggör egenmonitorering av bland annat kroniska hälsotillstånd med samma medicinska säkerhet som på sjukhus och används idag av vårdgivare i svenska regioner. Plattformen tillåter även openEHR och kan enkelt integreras med andra lösningar för säker datadelning inom hälso- och sjukvårdssystemet. Därmed säkerställs en patientcentrerad vård genom hela cykeln.

– Vi letar alltid efter de bästa innovationerna inom healthtech, såväl nationellt som internationellt, och är därför särskilt glada över samarbetet med ImagineCare. Vi delar visionen om ett modernt ekosystem som gynnar hela Health Continuum och ImagineCares kliniskt beprövade plattform kan skapa extra mervärde genom möjligheten till integration i befintliga arbetsprocesser, säger Jan Joost Kalff, VD på Founda Health.

Såväl Founda Health som ImagineCare har internationellt sikte, med ett delat fokus på Europa och marknader såsom Tyskland och UK.

ImagineCare ny partner för integrerad egenmonitorering i Nederländerna

– Vården är pressad överallt och kraven kommer öka framåt i takt med en åldrande befolkning och minskad vårdkapacitet. För att öka tillgängligheten för de som behöver den allra mest, och samtidigt avlasta sjukvårdspersonalen, behöver vi ställa om från reaktiv till proaktiv vård och genom det minska behovet av inläggningar bland kroniskt sjuka. Vi ser fram emot ett samarbete där egenmonitorering kan hjälpa fler vårdgivare i Nederländerna och över Europa med den omställningen, säger Masoud Jadidi, Vice President International på ImagineCare.

Samarbetet är redan påbörjat med möjlighet för nederländska vårdgivare att redan nu integrera egenmonitorering genom ImagineCare.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>