eHälso-företaget Raytelligence förstärker med AI-forskare från Högskolan i Halmstad

Raytelligence har rekryterat AI-forskaren Jens Lundström.

I sin nya roll kommer han att arbeta med  att utveckla Raytelligence erbjudande inom eHälsa. ”Jens stod högst på listan när vi nu ville förstärka teamet inför vår satsning på eHälsa och AI”, säger Pelle Viberg CEO på Raytelligence.

Jens har en doktorsexamen i informationsteknologi med inriktning mot tillämpad maskininlärning (AI) för eHälsa och hälsoteknik. Han kommer senast från en tjänst som biträdande lektor vid Högskolan i Halmstad.

– Maskininlärning kommer att spela en mycket viktig roll inom den framtida vården. Med sin långa erfarenhet av strategi, projektledning och programmering, kombinerat med kunskap om behovsidentifiering hos användare och en särskilt djup kunskap i modellering av mänskliga beteendemönster och anomalitetsdetektering, kommer Jens att bidra till att stärka vår position som eHälso-företag när vi nu hårdsatsar på eHälsa och AI.

– Nu toppar vi laget inför börsnoteringen i slutet av året, säger Pelle Viberg CEO på Raytelligence.

– Jag ser Raytelligence som ett företag  med mycket stor potential. Att få vara med och utveckla systemet med mikrovågsradar, och koppla ihop det med AI, ser jag som oerhört spännande. Vi kommer att kunna göra stor skillnad inom vård- och omsorgssektorn, säger Jens Lundström.

Raytelligence mikrovågsteknik och trådlösa kommunikation baseras på en kompakt men mycket avancerad sensor utrustad med AI som kan göra mätningar och avläsningar på distans av andning, kroppsposition och rörelse. Men att kunna mäta  position och rörelse med millimeterprecision under extrema förhållanden är värdefullt även för många aktörer inom tillverkningsindustrin.

Halmstad-baserade Raytelligence grundades 2015 och lanserade året efter den första versionen av 60 GHz-sensorn för vital sign-monitoring samt en molntjänst. Företaget genomför just nu en emission om 5 MSEK.