En + en blir inte självklart fler än två!
Hem Livsstil En + en blir inte självklart fler än två!

En + en blir inte självklart fler än två!

Publicerat av: Redaktionen

[HÄLSORÖST) I Sverige växer ständigt kön med personer och par som väntar på att få hjälp med konstgjord befruktning. Väntan kan vara olidlig men det finns hjälp att få redan idag.

En + en blir inte självklart fler än två! 2Att bilda familj och att få barn är sannolikt det största och viktigaste i livet. Det som många tar för givet, egna barn, är inte en självklarhet för alla. Bara för att man har träffat en livskamrat och kärleken har infunnit sig, kommer inte jollret från barnkammaren med automatik. Man räknar med att mellan 15 och 20 procent av alla par i Sverige är ofrivilligt barnlösa.

Kön i Sverige växer

En anledning till att kön till konstgjord befruktning växer är att numera är det även tillåtet för lesbiska par och ensamstående kvinnor att få assisterad befruktning. Då blir det ännu fler som får vänta på den totala bebislyckan. Den väntan kan bli olidlig och många mår dåligt under den tiden. Men det finns alternativ som avsevärt kortar den jobbiga tiden i kön.

På andra sidan Östersjön i Polen erbjuder InviMed ett säkert och attraktivt alternativ för barnlösa svenskar. Det är endast cirka 915 kilometer fågelvägen till vårt grannland i sydöst och ingen tidsskillnad. I Sverige finns det ett tiotal kliniker, offentlig och privata. Beroende på var man bor i Sverige så är det kanske inte så mycket längre till någon av InviMeds fem kliniker som finns i; Warszawa, Gdynia, Wroclaw, Poznań och Katowice.

InviMed öppnade sin första klinik i Warszawa redan år 2001. Det är med andra ord ingen nybörjare som erbjuder ett flertal tjänster inom assisterad befruktning. Med sitt strategiska läge centralt i Europa kan klinikerna stoltsera med besökare från många av de europeiska länderna men det kommer också dit besökare från USA.

InviMed är en del av det svenska vård- och diagnostikbolaget Medicover som är en av centrala och östra Europas största leverantörer av sjukvård. Med detta sagt står det klart att det finns en stor kompetens och erfarenhet bakom InviMeds erbjudande.

Ett brett erbjudande

På samtliga av InviMeds kliniker erbjuds ett flertal tjänster. Det är In vitro-fertilisering (IVF), med eller utan äggdonation, Insemination (IUI), Genetisk diagnostik (PGD), Genetisk screening (PGS) samt fertilitetsbevarande åtgärder och estetisk gynekologi.

I den bästa av världar hade man önskat sig att i princip samtliga behandlingar slutar med en graviditet men så är det tyvärr inte. InviMed kan visa upp mycket goda resultat redan vid första försöket. För traditionell IVF ligger man på 43 procent lyckade graviditeter och för IVF med äggdonation är motsvarande siffra hela 65,2 procent. Jämfört med Sverige är detta ett väldigt bra utfall. Om man tittar på hur många totalt som blir gravida, antingen vid första tillfället eller vid en uppföljande behandling, kan InviMed imponerande nog visa på att hela 87 procent av patienterna blir gravida.

Den underbara resan mot föräldraskap

Hos InviMed är man helt inriktad på att varje patient har sina egna erfarenheter och upplevelser. Varje patient får därför en individuellt anpassad behandlingsplan samt en personlig läkare som följer personen under hela behandlingen.

Magdalena Czepkowska som är samordnare för äggdonationer på InviMed understryker vikten av företagets kundpolicy. Att se människan. ”Jag arbetar med samordning och vägledning för våra patienter före, under och efter besöken på kliniken. För mig handlar det inte bara om jobb. Det handlar om att lära känna människor, få vänner, skratta tillsammans. Att dela glädje liksom mer allvarliga stunder – det handlar om att få vara med på en underbar resa mot föräldraskap”, säger Magdalena stolt.

Child, Kind, Barn, Dziecko

Samordnarna på InviMeds kliniker kan kommunicera med besökarna på både engelska, tyska, svenska och polska. Det innebär att onödiga missförstånd undviks och dessutom är det en viktig del av patientsäkerheten.

Det är självklart skönt att slippa en massa språkliga hinder när man påbörjar den fantastiska resan mot ett föräldraskap. Biljetten till den resan finns hos InviMed och inte mindre än 7000 barn har kommit till världen med hjälp av personalen på deras kliniker i Polen.

Ett resultat som de kan vara stolta över!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>