Feelgood lanserar ny digital vårdapp
Hem NyheterE-hälsa Feelgood lanserar ny digital vårdapp

Feelgood lanserar ny digital vårdapp

Publicerat av: Redaktionen

– Sätter en ny standard för företagshälsan med en tjänst som ger de 825 000 anställda hos Feelgoods kunder möjlighet till snabb vård, dygnet runt .

Feelgood lanserar ny digital vårdapp 2Feelgood presenterar idag en helt ny digital vårdapp, Feelgood Frisk. Tjänsten är en digital vårdmottagning i mobilen och vänder sig till alla 825 000 anställda hos Feelgoods kunder och deras familjer för vårdbesök 24/7.

Feelgood är nu först på svenska marknaden med att erbjuda en modern och komplett företagshälsa som omfattar alla typer av hälsoproblem, inte bara arbetsrelaterade.

– Med tjänsten sätter vi en ny standard för vad företagshälsan kan erbjuda i Sverige genom att erbjuda råd och vård för alla typer av hälsoproblem och dessutom dygnet runt, kommenterar Joachim Morath, vd för Feelgood. För oss är denna nya inriktning strategiskt viktig där vi nu kan erbjuda marknaden en mer komplett företagshälsa för alla.

Bakom lanseringen finns flera samverkande marknadstrender. Dels är det människors ökade efterfrågan på tillgänglighet i vården som de digitala tjänsterna erbjuder, och dels att arbetsgivarna generellt har ändrat attityd till vad som bidrar till friska medarbetare, där det idag är svårt att isolera ett hälsoproblem enbart till arbetet. Dessutom ger Feelgood Frisk medarbetarna snabbare tillgång till rätt råd och vård för problem som normalt kräver tidsödande väntan, vilket många gånger skapar ytterligare stress i ett redan utmanande livspussel.

Tidigare har de privata sjukvårdsförsäkringarna varit ett svar på dessa behov, men hittills har dessa lösningar, på grund av att de är kostsamma, oftast varit förbehållna priviligierade yrkesgrupper i storstadsregionerna.

– Att hälsa och lönsamhet hänger samman är tydligt för de flesta arbetsgivare idag. Med Feelgood Frisk introducerar vi dessutom ett ökat rättvisetänk, där arbetsgivarna kan erbjuda alla medarbetare tillgång till snabb vård jämfört med att enbart erbjuda sjukvårdsförsäkringar till några få utvalda, avslutar Joachim Morath.

Feelgood Frisk är tillgänglig från och med Q3 2019 för de organisationer som har ett företagshälsoavtal med Feelgood där den kan tecknas till en fast kostnad per medarbetare och år. Medarbetaren får sedan fritt tillgång till specialistrådgivning av läkare, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, eller vid behov, en personlig tränare för sig eller för resten av sin familj via appen Feelgood Frisk. Via tjänsten erbjuds också snabb access till ortopediska operationer.

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag med 8 300 kunder, vars företagshälsoavtal omfattar över 825 000 anställda. Med Feelgood Frisk fördjupar och breddar företaget affären med sina existerande kunder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>