FREDRIK OHLSÉN NY VD FÖR PLATFORM24
Hem PARTNERZONEPLATFORM24 Fredrik Ohlsén är den nya vd för Platform24

Fredrik Ohlsén är den nya vd för Platform24

Publicerat av: Redaktionen

Fredrik Ohlsén har utnämnts till ny VD för Platform24.

Nuvarande VD Daniel Lillienau kommer att tillträda en ny roll som Chief Strategy Officer.

Fredrik Ohlsén är idag VD och koncernchef för Orange Cloud for Business Europe som tidigare hette Basefarm samt har tidigare erfarenhet från ett flertal andra ledningspositioner inom teknologisektorn både i Sverige och utomlands.

”Det är med stor entusiasm vi hälsar Fredrik Ohlsén välkommen som VD till Platform24. Fredrik har lång erfarenhet av framgångsrikt ledarskap i snabbväxande teknik– och mjukvarubolag.”, säger Anders Grudén, styrelseordförande i Platform24.
Platform24 har växt kraftigt under senare år och har genom sin marknadsposition varit en drivkraft i att påskynda vårdsektorns digitalisering. Platform24 har genom sina mjukvarulösningar ökat effektiviteten och kvaliteten i vårdleveransen, skapat en bättre arbetsmiljö för vårdpersonal samt förbättrat patientupplevelsen.
”Platform24 har vuxit till ett av de ledande SaaS-bolagen för vårdgivare och försäkringsbolag. Vi är övertygade om att Fredrik är rätt person att leda Platform24:s fortsatta resa av utveckling och expansion till att bli en världsledande aktör inom vår marknad”, fortsätter Anders Grudén.
”Som medgrundare och VD på Platform24 har Daniel Lillienau spelat en avgörande roll för att bolaget växt till den ledande hälsoteknikaktören vi är idag. Vi är glada över att Daniel nu kommer att kunna ägna mer tid att leda strategiutvecklingen inom bolaget och vi vill passa på att, från hela styrelsen, rikta ett stort tack till honom för hans ledarskap och engagemang under åren som VD”, tillägger Anders Grudén.
”Det har varit en fantastisk resa tillsammans med hela teamet bakom Platform24. Jag är otroligt stolt över det bolag vi byggt och vårt ständiga fokus på att skapa en bättre sjukvård för både patienter och sjukvårdens medarbetare. Dit vi nu har kommit som bolag är det rätt timing att lämna över stafettpinnen till Fredrik som vår nya VD. Det ska bli fantastiskt roligt att vara med och fortsätta vidareutveckla bolaget i en ny roll tillsammans med Fredrik som vår nya VD”, säger Daniel Lillienau.

FREDRIK OHLSÉN NY VD FÖR PLATFORM24”Jag är imponerad över Platform24:s utveckling, team och position på marknaden. Bolaget står nu inför en spännande expansionsfas med målet att bli en global ledare inom hälsoteknik – en uppgift jag tar mig an med stor energi och entusiasm. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med både teamet och Platform24:s kunder och samarbetspartners i detta betydelsefulla uppdrag”, säger Fredrik Ohlsén.
Daniel Lillienau kvarstår i rollen som VD fram till dess att Fredrik Ohlsén tillträder, den 9 januari 2023.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>