Hem PRODUKTNYTT Garmin blir supplier till längdlandslaget

Garmin blir supplier till längdlandslaget

Publicerat av: Redaktionen

Att träna pulsbaserat och att mäta sina prestationer blir allt mer populärt både hos motionärer och elitidrottare.

Garmin blir supplier till längdlandslaget 3Åkarna i svenska längdlandslaget tränar hårt och disciplinerat och behöver rätt utrustning för att kunna mäta sina framgångar. Det känns därför naturligt för Garmin att inleda ett samarbete tillsammans med laget.

– Garmin har under många år levererat sportklockor till både skidåkare och andra idrottare och vi är mycket glada över att nu få samarbeta med längdskidlandslaget, säger Jan-Åke Arenäs, vd på Garmin Nordic.

– Eftersom Garmin satsar stort på nya innovativa funktioner i sina träningsklockor är landslaget både ett idealiskt och spännande samarbete. Tillsammans med tränarna kan vi testa och utvärdera både befintliga och nya funktioner i våra avancerade träningsklockor.

Nyligen lanserades Garmins nya fenix 6. En multisportklocka med många olika aktivitetsprofiler inkl. längdskidåkning. Klockan mäter avancerad träningsdata som löpdynamik, VO2 Max, prestationsförhållande, träningseffekt, återhämtning och mycket mer. Dessutom är den snygg och finns i flera olika storlekar och varianter. Flera skidåkare i A-laget har valt fenix 6.

– Garmin levererar högkvalitativ träningsutrustning som kommer hjälpa oss i vår strävan att leverera de bästa skidåkarna i världen. För att kunna hjälpa skidåkarna att nå sina mål är det viktigt att vi har rätt utrustning för att kunna mäta varje enskild skidåkares prestation, säger Lars Selin, landslagschef för längdlandslaget.

Som supplier kommer Garmin se till att skidåkarna tillsammans med sina tränare har koll på sina prestationer både under träningspass och tävlingar. Klockan, tillsammans med pulsband och den välutvecklade och användarvänliga plattformen Garmin Connect, levererar träningsdata på ett snyggt och tydligt sätt som är enkelt att analysera för att hjälpa dem att utvecklas som skidåkare.

– Jag har använt Garmins fenix-klocka i många år och den har flera gånger hjälpt mig att se och förstå vad olika typ av träning ger för resultat. Att vi nu inleder ett samarbete och kan implementera Garmin till 100% i vår träning ser jag som mycket positivt och jag ser fram emot att fortsätta analysera mina träningspass, säger Teodor Peterson, landslagsåkare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>