Ge alla i din kommun chansen att lära sig rädda liv.
Hem NYHETERE-HÄLSA Ge alla i din kommun chansen att lära sig rädda liv

Ge alla i din kommun chansen att lära sig rädda liv

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Svenska Rådet för Hjärt-lungräddning ”Alla kan HLR” – en interaktiv webbutbildning i vuxen-HLR.

Den är helt gratis.

På bara 15 minuter kan vuxna och barn lära sig rädda liv.

Genom att sprida information om utbildningen kan din kommun vara med och göra livsviktig skillnad.

Varje dag drabbas cirka 20 personer i Sverige av hjärtstopp. De allra flesta i hemmet. Redan efter en minut utan hjärt-lungräddning (HLR) minskar chansen till överlevnad med tio procent. Det tar i snitt tio minuter för en ambulans att komma. Det betyder att någon måste påbörja HLR innan ambulansen kommer. Därför är det väldigt viktigt att så många som möjligt kan HLR. Här kan ert engagemang som kommun vara avgörande.

En mobil, en kudde och 15 minuter är allt som behövs

Alla Kan HLR är en ny interaktiv webbutbildning i vuxen-HLR – på bara 15 minuter. Den är helt gratis och passar både vuxna och barn från tio år. Utbildningen kan enkelt genomföras i skolor, på arbetsplatser och hemma. Allt som behövs är en mobil och en kudde, eller ett gosedjur, att öva på.

Ge alla i din kommun chansen att lära sig rädda liv.Var med och sprid livsviktig kunskap

Vi vet att tiden är dyrbar. Vardagen och livet rullar på, det går upp och ner – ända tills det inte gör det. När ett hjärta stannar finns inte tid att tveka. Då behövs kunskap. Genom att dela HLR-rådets inlägg i sociala medier, visa våra filmer på digitala skärmar eller informera på stortavlor kan din kommun bidra till att fler lär sig agera vid ett hjärtstopp. Det räddar liv.

Utbildningen

allakanHLR.nu

Material

Inlägg med film att dela på Facebook
Film
 (16:9), affisch (A3) för utskrift och stortavla (i exempelutförande) finns att ladda ner nedan.
Hör av dig för anpassat original för print.

Vill du veta mer?

Anette Nord, projektledare, anette.nord@hlr.nu
Johan Björklund, projektsamordnare, johan.bjorklund@hlr.nu

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>