Stort intresse för ökad implementering av innovativ medicinteknik
Hem MEDICINTEKNIK Högt intresse för ökad implementering av innovativ medicinteknik

Högt intresse för ökad implementering av innovativ medicinteknik

Publicerat av: Redaktionen

Intresset var högt när Medtech4Health och Sahlgrenska Science Park bjöd in till en heldag på temat implementation av medicinteknik.

Hybridkonferensen lockade närmare 250 deltagare från hela landet och blev starten på ett viktigt samtal.

Stort intresse för ökad implementering av innovativ medicinteknikEvenemanget fokuserade kring vad som kan göras för sprida fler innovativa lösningar där medicinteknik bidrar till bättre diagnostik och behandling.

– Behovet är stort av fler medicintekniska innovationer och lösningar i hälso- och sjukvården. Vi har för få händer i vården i dag, samtidigt som andelen äldre med större behov ökar. Våra vårdprofessioner går på knäna, samtidigt som allt fler patienter, tack vare digitaliseringen, både kan och vill ta hand om sina egna liv. Här kan medicinteknik och diagnostik, nya ehälsolösningar och beslutstöd bli vägen framåt, säger Malin Hollmark, Medtech4Health.

Dagen rymde ett digert program där såväl hindren för en implementering av teknik i hälso- och sjukvården identifierades och debatterades. Bland lösningarna lyftes flera nya verktyg för att underlätta varje steg genom innovationsprocessen och snabba på implementering och spridning. Här betonades vikten av användarperspektivet och nya guider visades som kan bli viktiga för att stödja företag, entreprenörer och forskare.

– Superkul att intresset var så stort för detta event, det visar på både frustration och tillförsikt när det gäller att etablera ny medicinteknik i hälso- och sjukvård. Och framförallt ett behov för mötesplatser som denna där olika aktörer kan lära av varandra, säger Ulrika Ågren, Sahlgrenska Science Park.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>