ImagineCare och Hedda Care i nytt samarbete
Hem NYHETERE-HÄLSA ImagineCare och Hedda Care i nytt samarbete

ImagineCare och Hedda Care i nytt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Proaktiv och digital företagshälsa ger friskare medarbetare .

ImagineCare, ett svenskt hälsoteknikföretag som utvecklat en digital plattform för egenmonitorering, och Hedda Care lanserar tillsammans ett erbjudande till företagshälsovården som gör det möjligt att arbeta proaktivt för att förebygga stress och arbetsrelaterad ohälsa.

Utvalda medarbetare på konfektionsföretaget Björn Borg tillhör de första användarna av lösningen.

”Vårt erbjudande ger arbetsgivare en möjlighet att arbeta proaktivt tillsammans med sina medarbetare för att förebygga ett av vårt tids stora samhällsproblem. Tillsammans kan vi erbjuda något som kan göra stor skillnad”, säger Annette Brodin Rampe, VD på ImagineCare.

Utmattning och stressrelaterad ohälsa är idag vanligaste orsaken till sjukskrivningar. Utmattningssyndrom leder ofta till långvariga sjukskrivningar och är en stor kostnad för såväl den enskilda individen, arbetsgivaren som samhället i stort.

I efterdyningarna av pandemin kommer arbetsrelaterad ohälsa och stress bli en av de viktigaste arbetsgivarfrågorna. Det finns bland annat en stor grupp arbetstagare som jobbat hemma under längre period och med största sannolikhet kommer att göra det i någon form även fortsättningsvis. Detta kommer att ställa nya krav på arbetsmiljön. Gränserna mellan arbetsliv och privatliv suddas ut. Ledarskap behöver ske på distans, vilket gör det svårare för chefen att se hur alla mår.

ImagineCare och Hedda Care i nytt samarbeteTillsammans med Hedda Cares starka team av läkare, sjuksköterskor och psykologer erbjuder ImagineCare företag ett verktyg för att tidigt upptäcka utmattningssyndrom bland anställda, för att på så sätt kunna sätta in rätt åtgärder. Dessutom finns möjlighet att även monitorera andra hälsovärden så som blodtryck, puls, sömn, steg och blodsocker.

ImagineCares lösning består förenklat av tre delar;

  • en användarvänlig mobilapp för användaren som kommunicerar med mätinstrument,
  • en teknisk plattform som analyserar hälsodatan, och slutligen
  • en vårdgivarvy där Hedda Cares läkare och sköterskor kan övervaka datan som kommer in, anpassa åtgärder och eventuell medicin samt kommunicera med individen. Vårdpersonalen kan lätt se, prioritera, involvera och anpassa insatserna efter vad som är viktigt för varje individ.

”En god arbetsmiljö grundar sig främst i omtanken om individerna, för att de ska må bra och ha en säker arbetsmiljö. Vi på Hedda Care kan stötta med tjänster inom förebyggande, vårdande och rehabiliterande vård” kommenterar Sara Löfgren, läkare och VD på Hedda Care.

Som första företag i Sverige kommer utvalda medarbetare på Björn Borg, däribland personer i deras ledningsgrupp, att prova på egenmonitorering för dels stress och dels för högt blodtryck, som är ett vanligt symtom på stress och kan leda till följdsjukdomar.

”Det ska bli så stimulerande att jobba tillsammans med Björn Borg i det här projektet. De vill verkligen gå i bräschen för en bättre arbetsmiljö och friska medarbetare. Genom att arbeta strategiskt, systematiskt och snabbt så ger det de bästa förutsättningarna för bättre hälsa för medarbetarna”, avslutar Gabriella Stigen ansvarig för företagshälsovården på Hedda Care.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>