Invånarna i Örebro är minst stressade i Sverige
Hem LIVSSTIL Invånarna i Örebro är minst stressade i Sverige

Invånarna i Örebro är minst stressade i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

April är ”International Stress Awareness Month”, den internationella månaden för att belysa och prata om stress.

För att uppmärksamma hur stress påverkar vår hälsa publicerar nu smartwatch-tillverkaren Amazfit, en studie över Sveriges mest och minst stressade städer.

En studie baserad på datan från över åtta tusen (8,159) av Amazfits smartklockanvändare visar att invånarna i Västerås är mest stressade i Sverige, medan örebroarna är mest avslappnade. Anmärkningsvärt är att Stockholm endast hamnade på femte plats av de tio städer som deltog i studien. Invånarna i Stockholm var även de minst stressade i jämförelse med Göteborg och Malmö.

Det finns en nära korrelation mellan stress och sömn vilket kan resultera i negativa biverkningar och sidoeffekter. Enligt studien var Västerås var den mest stressade staden och även en av de städer där användarna minst per natt, i genomsnitt 7,3 timmar per natt. Användarna i Uppsala sover i genomsnitt mest (7,4 timmar) och är en av de minst stressade städerna. Utifrån detta går det att anta att mer stress kan resultera i mindre sömn.

Invånarna i Örebro är minst stressade i SverigeAmazfits GTR 3 smartwatch har en funktion för att mäta och utvärdera användarens stressnivå, exempelvis hjärtslagens variabilitet (HRV). Genom notiser eller manuella tester kan användaren bli notifierad om avvikande stressnivåer och upptäcka eller bli uppmanad att genomföra smartklockans andningsövning för att sänka stressnivån. Det är enkelt att direkt i smartklockan eller i appen se om din stressnivå är avslappnad, normal, medium eller hög.

Stress Awareness Month har ägt rum årligen i april sedan 1992 för att uppmärksamma orsaker och lösningar på den moderna stressepidemien.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>