Kommande Apple Watch kan komma att mäta blodsocker för diabetiker
Hem NYHETERE-HÄLSA Kommande Apple Watch kan nu komma att mäta blodsocker för diabetiker

Kommande Apple Watch kan nu komma att mäta blodsocker för diabetiker

Publicerat av: Redaktionen

Apples långsiktiga projekt att kunna mäta blodsockerhalten har kommit ett steg närmare verkligheten.

Det är Mark Gurman på Bloomberg som rapporterar om ett tidigare hemligt projekt på Apple som går ut på att kunna mäta blodsockerhalten med en Apple Watch istället för med blodprover.

En sådan innovation skulle kunna revolutionera diabetesvården.

Projektet är ett så kallat ”Moonshot project”, vilket betyder att det är hög risk att det inte leder någon vart, och har pågått i hemlighet i många år. Nu uppger Bloomberg att projektet kommit så långt att de har bevis för att metoden är realistisk.

Principen är att lysa in i huden och mäta det reflekterade ljuset, det vill säga samma princip som används av Apple Watch för att mäta puls och syresättning i blodet, men blodsockret är betydligt svårare. Apple sägs nu ha en fungerande prototyp, men utmaningen är att miniatyrisera den. Den första versionen av mätaren var inte bärbar, nu har man en modell som är stor som en mobiltelefon, men det är alltså en bit kvar till att det kan bli en del av en Apple Watch.

Kommande Apple Watch kan komma att mäta blodsocker för diabetikerDetta är alltså inget vi kommer att få se i nästa generations Apple Watch utan ligger flera år in i framtiden. Apple hoppas att metoden inte bara ska kunna hjälpa folk som redan fått diagnosen diabetes, utan även kunna detektera förstadierna till diabetes så att de som är på väg att drabbas kan undvika att insjukna med rätt diet.

Källa: Diabetes Wellness Sverige

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>