Sectra lanserar nästa generations molnbaserade portal för bättre kliniskt lärande inom medicinsk utbildning
Hem TEKNIKSECTRA Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra lanserar nästa generation av sin molnbaserade undervisningsplattform Sectra Education Portal

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra lanserar nästa generation av sin molnbaserade undervisningsplattform Sectra Education Portal

Publicerat av: Redaktionen

 Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) lanserar nästa generation av sin molnbaserade undervisningsplattform Sectra Education Portal.

Den kommer förbättra studenternas lärande utanför klassrummet genom betydande förbättringar i användbarhet och funktionalitet.

I linje med Sectras företagsövergripande molnstrategi kommer utbildningsportalen att underlätta för de hundratals lärosäten som använder plattformen för att överbrygga avståndet mellan utbildning och studenters yrkesliv inom vården.

– Vi vill ge studenterna möjligheten att komma så nära sin framtida verklighet som möjligt och samtidigt hjälpa lärare att effektivt hantera utbildningen i en omvärld som idag präglas av en explosionsartad ökning av medicinsk kunskap. Som en del i det målet kommer lärare och studenter nu kunna få tillgång till Sectras unika visualiseringsverktyg och kliniska läromedel genom en ny molnbaserad webbportal, säger Johan Carlegrim, vd för affärsenheten Medicinsk Utbildning.

Ett växande behov av vård tillsammans med en snabb ökning av medicinsk kunskap skapar utmaningar när det kommer till att utbilda vårdpersonal på ett effektivt sätt. Att hantera dessa utmaningar kräver nya arbetssätt och nya verktyg inom medicinsk utbildning. De digitala verktygen och faktiska patientfall som finns i Sectra Education Portal hjälper till att länka samman utbildningen med sjukvården. Genom att studenter kan interagera med patientfall på ett realistiskt sätt skapas en djupare förståelse för, och insikt i, såväl anatomi som funktioner och processer i kroppen. Det förbättrar inlärningsprocessen och hjälper studenterna att utveckla sin analytiska och problemlösningsförmåga.

Undervisningsplattformen bygger på IT-lösningen Sectra PACS som radiologer inom sjukvården använder för att granska röntgenbilder och som tilldelats den prestigefulla utmärkelsen Best in KLAS för högst kundnöjdhet i branschen. Det möjliggör snabb rendering av 3D-bilder i utbildningsplattformen och ger en realistisk inlärningsupplevelse där användarna får tillgång till samma verktyg som verksamma vårdgivare. Den nya generationen av Sectra Education Portal är utvecklad för att studenterna själva enklare ska kunna utforska plattformen oavsett varifrån de studerar samt hjälpa lärare att enklare förbereda sina lektioner. Det gör det lättare för universitet att skala systemet till ett stort antal lärare och studenter. Eftersom plattformen är optimerad för molnet får användarna tillgång till ny funktionalitet och kliniska verktyg var som helst ifrån och så fort de blir tillgängliga.

Den nya generationen av Sectra Education Portal kommer finnas tillgänglig för kunder under hösten 2022.

Sectra Education Portal är en prenumerationsbaserad Software-as-a-service-lösning som tillhandahåller visualiseringsverktyg och utbildningsinnehåll för användning på universitet, hemma eller på sjukhus. Portalen innehåller ett stort antal anonymiserade medicinska fall och bilder som valts ut i samarbete med Sectras kunder. Undervisningsportalen inkluderar anatomi, histopatologi, radiologi, trauma, ortopedi, onkologi, kirurgi och andra specialiteter. Lärare kan också välja att importera och använda sitt eget innehåll vilket gör att de kan skräddarsy sina lektioner. Plattformen tillhandahålls av Sectras affärsenhet Medicinsk utbildning och används av lärosäten och sjukhus i över 60 länder världen över. Antalet unika användare ökade med nästan 40 procent från 2020 till 2021 och antalet prenumeranter av molntjänsten ökade med 21 procent under verksamhetsåret 2021/22.

Sectra lanserar nästa generations molnbaserade portal för bättre kliniskt lärande inom medicinsk utbildningFå en förhandsvisning av den nya Sectra Education Portal på AMEE

Den nya generationen av undervisningsplattformen kommer att visas i monter #61 under den årliga konferensen Association for Medical Education som hålls i Lyon, Frankrike, 27–31 augusti. Läs mer och boka ett möte med Sectra på AMEE 2022.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>