Ramboll och Marathongruppen tar löparfenomen till Sverige med ShapeRunner
Hem NYHETERE-HÄLSA Ramboll och Marathongruppen tar löparfenomen till Sverige med ShapeRunner

Ramboll och Marathongruppen tar löparfenomen till Sverige med ShapeRunner

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras appen ShapeRunner, som tar avstamp i det internationella fenomenet ”figure running”.

Ramboll och Marathongruppen tar löparfenomen till Sverige med ShapeRunner 2– Vi vill bidra med glädje och kreativitet i löparträningen, säger Carmen Wargborn, ansvarig för brand experience på Ramboll.

Lanseringen av appen är en del av aktiveringen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon där Ramboll är ny titelsponsor.

”Figure running” är ett internationellt fenomen som går ut på att löpare med hjälp av mobilens GPS springer en figur på en karta. I appen ShapeRunner har Ramboll tagit ett nytt grepp kring figure running och skapat löprundor för löparsverige designade av Rambolls ingenjörer.

I ShapeRunner finns färdiga löparrundor i form av figurer, till exempel en väderkvarn, en blåval och en nyckel. Löparen väljer en löprunda och tar sig till startpunkten. Med röstanvisningar och tidtagning genomför man sedan löprundan som bildar en figur. Figuren är självklart enkel att dela i sociala medier efteråt. När appen släpps innehåller den elva kartor från åtta olika städer; Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Nyköping, Umeå, Uppsala och Varberg.

– ShapeRunner gör löpningen roligare och gör det lättare för många att engagera sig i Sveriges största folksport på ett lekfullt sätt. Appen tar till vara på våra ingenjörers kunskap och kreativitet och kan till exempel användas i träningen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon. Från och med i år har loppet en ny, coolare identitet där många nya upplevelser väntar deltagarna. ShapeRunner är en av dem, säger Carmen Wargborn.

Ramboll Stockholm Halvmarathon 2018 går av stapeln den 15 september.

Över 15 000 entusiastiska löpare från över 80 länder står då uppställda på startlinjen mitt i Stockholms innerstad. Evenemanget arrangeras av Marathongruppen, Sveriges största arrangör av motionsevenemang, som tillsammans med Ramboll i år gör en storsatsning för att höja upplevelsen för deltagarna.

– Ramboll Stockholm Halvmarathon ska vara urbant, ständigt ligga i framkant och andas lekfullhet. Med appen ShapeRunner ger vi löpare över hela landet chansen att på ett modernt sätt göra träningen inför höstens lopp ännu roligare. Vi är mycket glada över att ha med oss Ramboll på denna resa. Med deras nyfikenhet och intresse för smarta lösningar kommer vi kunna utveckla Ramboll Stockholm Halvmarathon till den världsklassupplevelse det har alla chanser att vara, säger Louise Fredriksson som är projektledare för Ramboll Stockholm Halvmarathon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>