Strikersoft och Quality Pharma sluter samarbetsavtal om verktyg för läkemedelsuppföljning
Hem NYHETERE-HÄLSA Strikersoft och Quality Pharma sluter ett samarbetsavtal om verktyg för läkemedelsuppföljning

Strikersoft och Quality Pharma sluter ett samarbetsavtal om verktyg för läkemedelsuppföljning

Publicerat av: Redaktionen

Strikersoft och Quality Pharma har slutit ett samarbetsavtal där Quality Pharmas verktyg för läkemedelanalys blir en integrerad del i Strikersofts vårdsystem SwipeCare.

— Varje år blir 35,000 äldre i Sverige sjuka av sina läkemedel, säger Fredrik Wångberg, VD på Strikersoft.

Det vill vi hjälpa till att ändra på.

Eftersom SwipeCare idag används flitigt hos äldre patienter, bland annat på geriatriska och palliativa avdelningar, är vi glada att vi nu hittat en modul för läkemedelsuppföljning som uppfyller våra höga krav på medicinsk kvalitet, enkelhet i användandet och där patienten är involverad.

Verktyget, SwipeCare CDS-Pharma, är baserat på professor Johan Fastboms tre decennier av forskning. Johan Fastbom är professor i geriatrisk farmakologi vid Karolinska Institutet och en av Sveriges ledande experter inom äldre och läkemedel.

Strikersoft och Quality Pharma sluter samarbetsavtal om verktyg för läkemedelsuppföljning

— Vi startade utvecklingen av det webbaserade verktyget för 11 år sedan och det används idag i kommuner och äldreboenden runt om i Sverige, säger Tord Käck, VD på Quality Pharma.

Men vården idag behöver sammanhållna processer, inte en mängd enskilda verktyg. Därför är detta en stor dag för Quality Pharma när Strikersoft valt vårt verktyg för att integrera läkemedelsanalysen i SwipeCares vårdprocesser.

Verktyget hette tidigare miniQ och byter i och med samarbetet namn till SwipeCare CDS-Pharma. CDS står för Clinical Decision Support, kliniskt beslutsstöd .

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>